am mare nevoie de un duhovnic
Cum mi-am gasit duhovnicul? Absolut intamplator .Am mers intr-o seara la slujba la Sf. Ciprian. Ma simteam rau , nu dormeam . Era un preot calugar care ii tinea locul parintelui. Am incercat sa vorbesc cu el dar m-a repezit. M-a bufnit plansul.Am vrut sa plec. M-a intors din drum , m-a intrebat daca port cruce la gat , i-am zis ca da . Mi-a zis " bine, sa te duci duminica la biserica ". M-am uitat urat la dumnealui. Duminica o vecina m-a luat cu dumneaei la o biserica din apropiere. Si.....
Am fost binecuvantata cu un duhovnic extraordinar vreme de 7 ani , din pacate Dumnezeu
l-a luat prea curand dintre noi.Si nu stiu unde sa gasesc un alt duhovnic cu atata dragoste , bunatate si intelegere.Isi facea intotdeauna timp sa asculte ,indiferent cat de obosit era in special pe cei mai tineri .Avea o vorba :"indiferent ce probleme ai , inainte sa faci vreo prostie , vii si ne sfatuim ". Singura data cand nu mi-a raspuns la telefon a fost in ziua mortii sale.Nu pot spune ca nu m-a certat sau ca nu mi-a dat canoane , dar nu m-am simtit niciodata judecata si condamnata fara scapare. Ma facea sa inteleg de ce imi da canonul , unde am gresit si cum ma va ajuta acel canon sa imi indrept greseala . Mi-a deschis inima spre credinta , dar nu m-a lasat niciodata sa cad in habotnicie . Desi m-am mutat in Bucuresti faceam tot posibilul sa ajung la dumnealui. Ultimii 5 ani au fost foarte grei pentru mine , dar l-am avut intotdeauna alaturi , nu m-a lasat niciodata sa ii judec si sa ii urasc pe cei care imi faceau rau . Din contra , m-a pus sa aprind lumanari si sa ma rog pentru sanatatea si binele lor .Numai ca incercarile pentru mine s-ar parea ca nu s-au terminat , simt ca incep sa fac prostii -am deznadajduit, am fost suparata pe Dumnezeu , pe soarta.Nu m-am mai spovedit de aproape un an . Am mare nevoie de un duhovnic .
|