View Single Post
Vechi 18.08.2011, 18:09:44
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeta_33 Vezi mesajul
Cum mi-am gasit duhovnicul? Absolut intamplator .Am mers intr-o seara la slujba la Sf. Ciprian. Ma simteam rau , nu dormeam . Era un preot calugar care ii tinea locul parintelui. Am incercat sa vorbesc cu el dar m-a repezit. M-a bufnit plansul.Am vrut sa plec. M-a intors din drum , m-a intrebat daca port cruce la gat , i-am zis ca da . Mi-a zis " bine, sa te duci duminica la biserica ". M-am uitat urat la dumnealui. Duminica o vecina m-a luat cu dumneaei la o biserica din apropiere. Si.....
Am fost binecuvantata cu un duhovnic extraordinar vreme de 7 ani , din pacate Dumnezeu
l-a luat prea curand dintre noi.Si nu stiu unde sa gasesc un alt duhovnic cu atata dragoste , bunatate si intelegere.Isi facea intotdeauna timp sa asculte ,indiferent cat de obosit era in special pe cei mai tineri .Avea o vorba :"indiferent ce probleme ai , inainte sa faci vreo prostie , vii si ne sfatuim ". Singura data cand nu mi-a raspuns la telefon a fost in ziua mortii sale.Nu pot spune ca nu m-a certat sau ca nu mi-a dat canoane , dar nu m-am simtit niciodata judecata si condamnata fara scapare. Ma facea sa inteleg de ce imi da canonul , unde am gresit si cum ma va ajuta acel canon sa imi indrept greseala . Mi-a deschis inima spre credinta , dar nu m-a lasat niciodata sa cad in habotnicie . Desi m-am mutat in Bucuresti faceam tot posibilul sa ajung la dumnealui. Ultimii 5 ani au fost foarte grei pentru mine , dar l-am avut intotdeauna alaturi , nu m-a lasat niciodata sa ii judec si sa ii urasc pe cei care imi faceau rau . Din contra , m-a pus sa aprind lumanari si sa ma rog pentru sanatatea si binele lor .Numai ca incercarile pentru mine s-ar parea ca nu s-au terminat , simt ca incep sa fac prostii -am deznadajduit, am fost suparata pe Dumnezeu , pe soarta.Nu m-am mai spovedit de aproape un an . Am mare nevoie de un duhovnic .
Spovedește-te neapărat, căci fără mărturisirea păcatelor și împărtășirea cu sfintele taine suntem ținte ușoare în fața diavolului și a ispitelor sale. Nimeni nu răspunde la judecată, pentru păcatele noastre decât noi înșine...fără scuze, și fără timp de gândire sau pocăință. Pe pământ ne căim în zadar pentru păcatele săvârșite, dacă nu le și mărturisim. Așadar, pune-te pe treabă și caută-ți de urgență un părinte duhovnic ca să mergi la spovedanie. Nu uita să te rogi la Maica Domnului să-ți scoată-n cale duhovnicul potrivit, căci te va ajuta negreșit.
Reply With Quote