View Single Post
Vechi 19.08.2011, 13:15:54
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Dragi frati si stimate surori in Hristos,
Ideea acestui topic este moartea miturilor dezbinatoare. Sper ca e clar. Nici eu, nici dl. N.Priceputu nu suntem "sincretisti". Eu, de ex., am spus-o de enspe ori: ecumenismul gen "aliaj spiritual struto-camila" e de la Vrajmasul, via masoneria, via nebunia unirii politico-economice a tuturora, cu toti, cu orice pret, ca asa vrea blestematul ala de maitreyia si slugile lui, bilderbergii.
Insa:
Suntem oameni si crestini, cu totii. Paradoxal, putem gasi in chiar o doza...de nivel homeopat, de subiectivism religios normal, calea catre firescul comun. Nu, nu voi fi vreodata penticostal sau redeveni stilist sau deveni rascolnic. Dar pentru mine oamenii acestia sunt fiinte omenesti de credinte diferite. Nu eretici, inselati, etc. Termenii, fratii mei, au incarcatura emotionala, nu e nevoie de psihologie sa o stim. In primul mileniu, cand a fost conceput termenul de "eretic", s-a VRUT sa aiba incarcatura insultatoare. Intr-un fel, era reactia fireasca a majoritatii la dizidenti care "pleaca" sau "raman" (depinde de perspectiva). Insa cand vom depasi conditia de masa colcaitoare politic si hipersubiectiva? Totusi, existenta inclusiv institutionala a altor credinte de tip crestin este deja un fapt real si stabilit. Ce rost are sa facem lucrarea Dezbinatorului? Frate Catalin2, pentru domnia ta precizez: NU e vorba de a relativiza adevaruri de credinta, ci de a intelege si accepta pe celalalt. Fie ca Domnul sa iti considere apriga si uneori incrancenata aderare la punctele tale de vedere drept neprihanire, ca in Sf. Scriptura.
Scuze daca am suparat, iarasi, pe cineva.
Reply With Quote