Citat:
În prealabil postat de ioanna
Din moment ce am postat link-ul, inseamna ca am si citit cele scrise acolo, tocmai de aceea am avut nelamuriri. Cum priviti Sf. Treime in perioada in care Hristos a fost intrupat? mai reprezinta aceasta perfectiunea daca o persoana (ipostas) si-a alterat esenta, renuntand la firea dumnezeiasca? partea asta n-am inteles-o :) banuiesc ca exista o explicatie logica, care mie imi scapa.
|
Nu știu de unde ați dedus chipurile "nestorianismul" ori "monofizismul" adventiștilor. Nu era suficient de clară formularea de pe siteul oficial al Bisericii AZȘ? Probabil confundați procesul
kenozei (în care cred și adventiștii) cu o anume "renunțare definitivă a firii dumnezeiești". Hristos, pe perioada locuirii printre oameni,
S-a privat pe Sine de
puterile și drepturile ce decurg din firea dumnezeiască devenind om.
Filipeni 2,6-8. Nu mă întrebați cum a fost posibil și nu-mi cereți să vă explic, căci mă depășește. Nu pot da mai multe amănunte decât îmi furnizează Cuvântul lui Dumnezeu. Aceasta este o taină, cu adevărat o Taină - așa cum o numește Biblia. Suspect cum tocmai aceasta nu se regăsește printre cele 7 Taine ale Bisericii Ortodoxe - Biserică ce pune atâta preț pe Tainele lui Dumnezeu. Probabil de aici și această apetență pentru despicarea firului în 4 pe subiect.