View Single Post
Vechi 20.08.2011, 07:18:21
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Normal ca doar atunci cand spunem " Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu , miluieste-ma pe mine pacatosul "! Ca o spunem de cinci ori , sau de o mie de ori , ne tinem respiratia cat spunem scurta rugaciune , apoi facem o pauza scurta si reluam , si tot asa , strangem margica , spunem rugaciunea , iar o pauza scurta , iar . . . , incet , incet ne intra in reflex , dar atentie , fara imaginatie inutila , lasa mintea sa lucreze linistita , sa se apropie de inima , sa intre o farama in ea , ca nu cred ca o sa ajungem noi vreodata sa coboram toata mintea in inima , sa unim mintea cu inima . . .
si cauta despre aceasta importanta rugaciune , si vei vedea ca aceasta tinere a respiratiei , "subtiaza sufletul " , " curateste mintea " si e recomandata de toti practicantii autentici ai Rugaciunii lui Iisus
grija mare cu tinerea respiratie prea mult timp...neoxigenarea creierului poate duce la halucinatii sau alte jocuri ale mintii...

Parintele Teofil a primit indrumari de la Parintele Arsenie Boca de a spune rugaciunea inimii astfel: sa se spuna aceasta rugaciune in gand "deci nu cu cuvantul vorbit ci cu cuvantul gandit" lipita de respiratie, adica intre respiratii "in clipa in care nici nu tragi aerul in piept nici nu-l dai afara" sa zica "Domne", apoi tragand aerul in piept odata cu asta sa spuna "lisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu", si "dand aerul afara" sa zica o data cu asta "milueste-ma pe mine, pacatosul". "Atat mi-o spus. Nu mi-o spus de cate ori sa zic, cand sa zic, cum sa zic"

http://www.youtube.com/watch?v=WQT67MyBDBk ....min 4:00

Last edited by ovidiu b.; 20.08.2011 at 07:29:06.
Reply With Quote