Citat:
În prealabil postat de the_jackal1504
Azi dimineata am facut un dus si m-am spalat si pe cap, ca de obicei... Cand am iesit mama mi-a spus ca nu trebuia sa ma spal pe cap, ca e pacat sa te speli pe cap duminica sau in zi de sarbatoare... Eu nu inteleg de ce e pacat, cred ca e doar o superstitie babeasca, dar poate ma insel... Poate cineva sa-mi argumenteze, eventual sa citeze din Biblie sau unde scrie? Mie mi se pare o prostie, nu cred ca Dumnezeu vrea sa stai murdar, mi se pare aberant... Inteleg, Duminica a fost creata pentru odihna, dar trebuie sa te ingrijesti de propriul trup, nu?
Nu stiu daca a mai fost initiat acest topic, dar... astept raspuns...
|
In general e pacat sa faci treaba duminica ,mai ales in timpul Sfintei Liturghii.
Nu e bine sa speli ,sa faci curat, probabil ca daca te speli duminica ,se interpreteaza ca ai spalat ,poate de aici provine aceasta parere.
Un preot stie mai multe si poate veni cu argumente mai solide ,daca aceasta afirmatie e adevarata ,deci e posibil sa nu fie o superstitie.
Dar eu cred ca daca e necesar sa te speli ,s-a intamplat ceva si nu poti sta murdar nu e un pacat sa te speli.