Citat:
În prealabil postat de penticostalul
Mister Catalin, ar fi de dorit sa lasi umbletul cu nasul pe sus si sa vorbesti un pic mai cu respect cu un viitor preot.
Cel mai probabil ca in Romania nu exista doar o ortodoxie de tip Catalin2 care crede ca pe planeta noastra nu exista Biserica Penticostala si ca decat in biserica lui se fac minuni.
Mai exista si alt tip de ortodocsi care, chiar daca cred ca Biserica lor are intreg Adevarul, nu-i dispretuiesc pe ceilalti crestini.
|
Da, cunoscuta poveste de care am scris si azi al o sutalea mesaj, daca spui ca luna e rotunda ii dispretuiesti pe cei ce cred ca e patrata.
Interesant, mai era acum ceva timp un penticostal care imi tot spunea cum sa cred ortodox ca el stia mai bine. In primul rand acel mesaj era adresat altei persoane, apoi sfatul tau despre ortodoxie si ce cred si trebuie sa creada ortodocsii e cam fara valoare din moment ce tu nu esti ortodox, ci penticostal. De unde stiu ca tu nu ai si interes sa faci asta pentru prozelitism? Ca daca tot spui de ecumenism de ce nu ai ramas ortodox (daca te-ai nascut ortodox) sau de ce nu devii religia majoritara a romanilor, din moment ce nu are importanta? Asadar are importanta, dar numai pentru penticostali, pentru ortodocsi doar nu trebuie sa aiba importanta.
Biserica (e un pleonasm sa fie numita si ortodoxa, fiind una singura) a fost intemeiata de Iisus. Cultul penticostal a fost intemeiat de cineva care apoi a fost dat afara chiar de cult din cauza homosexualitatii. Chiar si alte culte neoprotestante spuneau despre penticostali ca sunt la fel ca cei din alte religii care se lasa posedati de duhuri.
Nici in zilele noastre situaita nu e mai roza, am dat citate cu ce cred alte culte neoprotestante despre penticstali sau miscarea harismatica. De exemplu cunoscutul pastor Iosif Ton e puternic atacat de cultul sau baptist pentru ca a declarat ca e charismatic.
Ce nu intelegi e ca daca nu-ti spun adevarul ca sa ai sansa sa te mantuiesti in Biserica lui Iisus e un pacat si insemna ca te dispretuiesc. Dar tu nu poti vedea adevarul, crezi ca daca iti spun ca si cultul penticostal e la fel cu ortodoxia iti fac un bine. Poate in viitor vei putea vedea, daca nu oricum o sa aflii peste 100 de ani. :)