Citat:
În prealabil postat de urzicuta
Spuneti-mi va rog parerea voastra in legatura cu o problema :daca cel care a depus voturile a fost oarecum fortat de imprejurari(nu a avut acea chemare si a mers din alte motive la manastire care nu au fost cercetate temeinic din lipsa de preocupare a staretului),a fost calugarit inainte de 18 ani si a plecat in lume dupa 10 ani de calugarie casatorindu-se,credeti ca Dumnezeu s-a lepadat de el sau nu?Respectiva persoana doreste sa-i slujeasca lui Dumnezeu ca preot de mir si dintotdeauna a dorit ca acest lucru sa se intample fara sa fie nevoit sa se calugareasca,nici nu se mai gandeste vreodata sa revina-n Manastire....este o ruda mai indepartata..ce parere aveti e posibil?Duhovnicul l-a asigurat sa nu-si faca griji ca va fi caterisit mai tarziu,data fiind varsta prematura cand s-a calugarit,punand vina exclusiv pe seama celor care nu au stiut sa se ocupe de el in Manastire,sa-l cerceteze.
|
Doamne ajuta!
eu, din putinele mele cunostinte in materie de monahism, am invatat ca odata ce ai fost tuns NU mai poti sa te intorci in lume!! si sa fii mirean! noua la scoala asa ni s-a spus ca monahismul nu e asemeni unei haine, azi o iei maine nu, e ceva permanent!! iar la judecata de apoi va fi judecat dupa judecata monahilor.... deci mult mai aspru decat un mirean..... dar in acelasi timp el trebuie sa-si asclte duhovnicul si NU pe noi!! El, duhovnicul stie el bine ce-i spune si mai ales dece-i spune toate acestea...noi nu putem sa ne ridicam la sfaturile unui duhovnic!!
Anterior ti-am spus ceea ce am invatat noi la scoala deoarece eu,personal cre cu tarie tot ce ne-a spus noua profesorul pt ca si el a vrut sa se calugareasca si are 'ceva' mai mult habar-adica destul de mult!!
Maica Domnului sa-l ajute si sa-i luminee gandurile!!