View Single Post
Vechi 22.08.2011, 01:10:29
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Domnule Stefan,
Iar dovediti ca nu aveti capacitatea sa intelegeti o postare si mai imi puneti in gura si afirmatii pe care nu le-am zis. Asa ca repet si deschideti bine ochii si urechile.
In Biblia nemodificata exista episcop, batran si diacon, exista preotie imparateasca (care apartine tuturor oamenilor), exista preotii evrei dupa randuiala lui Aaron si exista Iisus, preot dupa randuiala lui Melchisedec. Nu exista preotii de care vorbiti dvs., aceia hirotoniti, pentru simplu motiv ca in varianta originala si toate celelalte traduceri este vorba de BATRANI. intelegeti domnule Stefan, batrani. Nu am zis niciodata ca nu ar exista episcopii, dimpotriva, deschideti bine ochii si urechile, episcopii existau pentru ca era o forma de GUVERNARE a comunitatii, erau mai mare peste BATRANI, si ei tot cu functia de GUVERNARE dupa modelul comunitatii evreiesti care nu era condusa de Parlament ci de BATRANI. Batranii NU erau preoti ci preotii la evrei erau de pe linia lui Aaron, iar la crestini, erau toti crestinii.
Si deschideti ochii si urechile Domnule Stefan, batranii si seful lor episcopul NU erau alesi prin vot liber ca acum parlamentul si seful statului, ci erau DESEMNATI, ceea ce la evrei se numea UNSI in functie. Deci normal ca cineva isi punea mainile pe ei ca sa-i desemneze pentru ca nu exista votul liber. Iar diaconii normal ca si ei erau DESEMNATI, adica UNSI, tot prin punerea mainilor, tocmai pentru ca indeplineau functie sacramentala: slujirea Euharistiei.

Degeaba imi spuneti ca apostolii erau doar cei 12, pentru ca si daca admit ca Domnul le-ar fi trimis in alta camera pe femei impreuna cu mama Sa sa ia Cina Pascala, ceea ce nu cred, tot ramane faptul ca El ni se adresa noua, tuturor, in acele momente, altfel Euharistia ar fi fost rezervata doar clerului sau doar barbatilor iar noi, femeile, nu am lua-o. Nici Ap. Pavel nu a zis ca Domnul s-a aratat prima data femeilor dupa inviere, dar asta nu inseamna ca Domnul a facut altfel doar pentru ca nimeni nu se obosea sa le bage si pe femei in seama ci le desconsidera mereu cu nonsalanta. Dovada ca erau si femei si ca mesajul era si pentru femei este insusi faptul ca eu iau Euharistia ca femeie, si diaconitele serveau Euharistia la mese din moment ce erau desemnate pentru asta. Fie ca va place, fie ca nu.
Cat despre Episcopi si Batrani, tocmai pentru ca functia lor era de GUVERNARE, si NU una legata de CULT, iar SPATIUL
PUBLIC era MONOPOLIZAT de barbat, de aceea nu erau alese si femei, ci femeile erau alese doar pentru functia SACRAMENTALA cum era botezul si Euharistia. Fie ca va place, fie ca nu.
Draga mea, putina istorie nu strica sa mai citesti.Cum poti tu sa zici ca in Biblie cuvantul episcop se refera la o forma de guvernare civila?Au avut romanii episcopi? Puteau sa-si numeasca comunitatile crestine nou infiintate episcopi ca forma de guvernare civila dupa bunul lor plac, ca vezi Doamne, asa aveau evreii? Dar cu forma romana de guvernare ce faceau crestinii? O aruncau la gunoi? Draga mea, mai informeaza-te. Iar eu nu am vorbit de preotii iudaici ci de preotii crestini, iar Biblia se refera la preotii si episcopii sacramentali si nu la o forma de guvernare civila asa cum sustii tu.Cum putea Pavel si Barnaba sa numeasca Episcopi (ca forma de guvernare civila) in Listra si Antiohia in plina stapanire romana, dupa model evreiesc? Ce, romanii nu aveau propria lor forma de guvernare civila? Erau ei de acord cu asa ceva? Tu iti dai seama de ceea ce afirmi?Este ca si cum tu ai veni la mine in oras si ai numi pe strada mea un guvernator de la tine putere, ca asa se procedeaza in Israel.Draga mea, asta se numeste rebeliune, iar administratia romana o linistea cu sabia in mana. Asa ca draga Adriana, mai citeste putina istorie.
In legatura cu partea a 2 a mesajului tau, tu imi pui cuvinte in gura pe care eu nu le-am zis.Am zis eu in mesajele mele ca Euharistia este destinata exclusiv barbatilor? Scrie undeva asa ceva in Biblie? Am zis ca la Cina cea de taina au participat doar cei 12 apostoli, iar eu l-am citat pe Matei.Eu nu zic nimic de la mine.Dupa cum vezi eu citez mereu din Biblie. Citez din nou:
"Și ucenicii au făcut precum le-a poruncit Iisus și au pregătit Paștile.
Iar când s-a făcut seară, a șezut la masă CU CEI DOISPREZECE UCENICI."
(Matei 26:19-20)
Vezi ce zice evaghelistul Matei, ca Iisus a luat acesta Cina doar cu cei 12 apostoli.Pomeneste cumva si de femei? Zice undeva in vreo evanghelie ca la acesta Cina au participat vreo femeie sau mama lui Iisus sau ca ar fi servit la masa vreo femeie? NU draga mea, fie ca iti place, fie ca nu. Asta nu insemna ca Euharistia este doar pentru barbati.Hristos a venit pe pamant PENTRU OM (BARBAT SI FEMEIE) iar Euharistia este tot pentru OM (BARBAT SI FEMEIE), numai ca la acesta Cina au participat doar barbati.Asata zice Biblia si nu eu. Daca tu gasesti in Biblia ca ar fi participat si femei TE ROG SA-MI ARATI VERSETELE CARE SUSTIN ASA CEVA.Astept! Doamne ajuta!