View Single Post
Vechi 22.08.2011, 10:53:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Important e daca ceea ce spun eu este corect si adevarat.
Daca e si amuzant e si mai bine.

Pentru discutia de acest topic e putin important ce crezi tu despre mine. Aici nu nu se discuta despre prozelitismul penticostal ci despre prozelitismul ortodox. Citeste, te rog titlul threadului.

Ideea pe care eu am lansat-o este urmatoarea: daca un crestin evanghelizeaza un necrestin e o fapta buna daca „fura o oaie” dintr-o alta biserica savarseste un pacat. Diferenta dintre un necrestin si un crestin am definit-o intr-o postare anterioara.

Cine fura oi hot se numeste. E valabil si pentru ortodocsi si pentru penticostali si pentru adventisti si pentru catolici si pentru cine mai vrei tu.
In virtutea acestei definitii ar trebui sa mergi in adunarile penticostale (si nu numai, toate cele neoprotestante) si sa le spui ca ei sunt de fapt oi furate de catre hoti (in general veniti de paste hotare cu prozelitism) si ca unii au devenit la randul lor hoti si fura oile din BO. Asa ca cel mai bun sfat e sa le spui sa se intoarca in staulul lor initial, BO, sau macar sa nu mai faca prozelitism.
Din punctul de vedere ortodox nu prea se face prozelitism, se considera ca vine in Biserica Mantuitorului doar cel ce aude cuvantul si este ales inainte pentru vrednicia sa de catre Mantuitor (asta in afara de cei ce se nasc si sunt botezati in familii ortodoxe).
Reply With Quote