View Single Post
Vechi 22.08.2011, 12:01:16
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
Imi pare rau dar trebuie sa va contrazic, statistica ne spune cu totul altceva.

Un sondaj a fost efectuat în perioada iulie-septembrie 2009 de STISOC pe un eșantion de 1161 persoane de 18 ani și peste, cu reprezentativitate la nivel național si eroare de eșantionare +/- 2,9%. Chestionarele, similare cu cele folosite de Comisia Europeană în realizarea eurobarometrelor, au fost completate de către studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București utilizând metoda interviului față în față. Rezultatele acestui studiu relevă că:

- Cel puțin unul din trei români, prin răspunsurile date la întrebările puse, probează a fi: creaționist, geocentrist
- 42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, si 41% englezi, 39% francezi, 35% germani, cred acelasi lucru
- 32% din populația U.E. crede că Soarele se învârte în jurul Pământului
- 95% dintre români cred în Dumnezeu și un procent apropiat (88%) în puterea rugăciunii
- 60% dintre români exprimă acordul cu afirmația conform căreia “Ne bazăm viața prea mult pe știință și nu destul pe credință”,
- 4 din 5 români cred că “Există miracole, fenomene ce nu pot fi explicate de știință”
In mod sigur rezultatele acestui sondakj (daca a existat) sunt gresite. Eu pana acum nu am auzit pe nimeni sa spuna sustina ca Soarele se invarte in jurul pamantului, roman sau din alta tara. Abia cunosc ceva din Biblie, cu atat mai mult sa cunoasca teoria geocentrista.