Citat:
În prealabil postat de DragosP
Nu am cum să am dreptate, cel puțin în ceea ce privește dialogul cu tine (îți repet ca o moară hodorogită) eu te întreb pentru a-ți înțelege părerile.
Tu alegi să nu răspunzi. Asta e: dialogul surzilor.
|
Așa e, dialogul surzilor, eu îți răspund la întrebări mereu dar văd că voi aveți dopuri de cremene... și ce vă mai place ca să-mi înțelegeți părerile, adică viceversa... să nu le înțelegeți și să nu le auziți deloc, dar e bine măcar că dați vina pe mine, că cică eu sunt surdul și nu vă dau răspunsuri... cuvenite.
Iar mă provoci să caut la arhivă?
Nu vreau să mă mai uit în trecut, că ajung să te țin minte, că la asta se rezumă firea omului, te ține minte că cică i-ai greșit... și nu mie mi-ai greșit, și dacă mi-ai greșit te-am iertat dar iată că eu continui ca să te țiu minte ca să mă răzbun. Atunci poftim:
Dar nu cumva ți-am mai răspuns?
Și decât să zici mereu că nu ți-am răspuns, insinuând asta prin repetarea întrebărilor îți răspund așa:
„23. Si venind El in templu, in timp ce invata s'au apropiat de El arhiereii si batranii poporului si I-au zis: "Cu ce putere faci tu acestea? Si cine ti-a dat aceasta putere?"
24. Raspunzand, Iisus le-a zis: "Va voi intreba si Eu pe voi un cuvant; de-Mi veti raspunde la el, va voi spune si Eu cu ce putere fac acestea:
25. Botezul lui Ioan, de unde a fost?: din cer, sau de la oameni?" Iar ei cugetau in sinea lor, zicand: "De vom zice: Din cer!, ne va spune: Atunci, de ce nu i-ati dat crezare?;
26. iar de vom zice: De la oameni!, ne temem de popor, fiindca toti il au pe Ioan ca profet".
27. Si ei, raspunzandu-I lui Iisus, au zis: "Nu stim". El le-a zis: "Nici Eu nu va spun cu ce putere fac acestea... ”
Deci sunt amabil și-ți răspund, căci și Domnul a răspuns fariseilor deși ei nu și-au dat seama nici până azi:
Ei ascultă de Sfânta Treime, și au fost binecuvântați și unși de Irineu care astăzi e membru al Sfântului Sinod.