Citat:
Īn prealabil postat de grasu77
Mihai, cred ca m-ai inteles gresit. Nu am marturisit deloc altceva. Eu doar am punctat cele scrise in Filipeni 2:6-8, referitor la dezbracarea Domnului Iisus Hristos de chipul ("morphe" - in originalul grecesc) dumnezeiesc. Citeste cu atentie acele versete (in mai multe versiuni) si vei ajunge la aceeasi marturisire ca a mea.
Totodata, pot rosti aceleasi cuvinte, la adresa Domnului Iisus Hristos, ca cele ale apostolului Toma: "Domnul meu si Dumnezeul meu" (Ioan 20:28).
Sa nu-mi ceri mai multe explicatii ca nu-ti pot da. Nu pot explica taina evlaviei.
P.S. Ioana a postat un link despre doctrina AZS referitoare la Dumnezeu Fiul. Citeste-l. Vei gasi acolo ce cred adventistii despre natura Domnului Iisus Hristos.
|
la intrebarea
Citat:
Īn prealabil postat de delia31
Nu m-am lamurit in privinta conceptiei AZ7 despre Hristos. Are El si fire divina sau doar fire umana? Este El o persoana divino-umana pe toata perioada Intruparii?
|
tu raspunzi
Citat:
Īn prealabil postat de vasinec
Nu vorbim de conceptia AZS, ci despre conceptia biblica. Iar Biblia ne vorbeste despre marea taina a umilintei: o persoana a Dumnezeirii S-a coborat din slava cereasca, S-a dezbracat de natura dumnezeiasca, S-a intrupat si S-a facut om (rob) si a murit de moarte de cruce.V-am dat pasajul din Filipeni 2:6-8. Cititi-l cu atentie.
Domnul Iisus Hristos a devenit Om, pentru a ne fi exemplu noua, oamenilor. El S-a facut asemenea noua, pentru ca si noi sa tindem sa devenim asemenea Lui. A vrut sa ne arate cum trebuie sa traiasca un om.
Scriptura ne vorbeste despre "Omul Iisus Hristos, care S-a dat pe Sine Insusi, ca pret de rascumparare pentru toti."(1 Timotei 2:5-6).
|
si imi spui mie ca am inteles gresit.
probabil ti-ai schimbat pozitia intre timp