Subiect: Masonerie
View Single Post
Vechi 17.08.2007, 16:27:27
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

:)pe mine ma ingrijoreaza ca -si fac simtita prezenta in scoli(sa nu ma credeti paranoica),sunt f.multi masoni in Ministerul Educatiei,pr5of.universitari,,Mircea Flonta,fostul meu prof.de folosofie,de la Universitatea din Bucuresti incerca sa ne prezinte masoneria intr-o lumina f.placuta..am absolvit inainte sa continui studiile de lunga durata un colegiu pedagogic( Waldorf),unde disciplina de baza era antroposofia..f,multi profesori erau simpatizanti ai masoneriei,erau fascinati de personalitatile elitiste aflate in masonerie..la colegiu erau f.multi prof,din Germania,Elbetia,docenti,masoni...stiu ca masoneria nu trebuie confundata cu antroposofia dar se aseamana atat de mult...sunt atat de primejdioase..atunci cand eu m-am inscris la acel Colegiu,nu stiam ce este antroposofia,nu ni s-a spus ca asta vom studia,era f.mult mister..pana si selectarea viitoarelor studente s-a facut dupa niste criterii cel putin ciudate:conta f.mult daca eram crestini practicanti,erau cam reticenti sa primeasca ortodocsi,conta f.mult sa avem o anume inocenta(prostie..ca sa poata sa ne stearga creierul mai mult),predispozitie panteista(mari iubitori de natura),sa fim liberi ,curiosi, sa FIM dispusi sa descoperim,sa ne lasam initiati in tot felul de practici pagane(cristaloterapie,astrologie etc,,spiritism......sa nu fim dependenti de un iubit(iubita)sa fim dispusi sa ne dedicam aproape tot timpul nostru liber studiului.stiintei oculte, sa ne instruim permanent numai in tabere de pregatire organizate de federatie,simpozioane.,pe scurt eram o secta in toata regula,numai ca eu m-am prins f.tarziu,nestiind atunci mare lucru despre credinta adevarata,iar unii dintre colegii mei sunt si azi prizonieri ai lor,dezvoltand o dependenta negativa fata de superiorii lor antroposofi..insfarsit f.periculoasa aceasta secta si multe asemanari cu doctrina francmasonica..aceleasi ritualuri de initiere,simbolurile secrete,ilustrarea acelorasi idei metafizice..misteriile egiptene,cabala evreiasca...intalnirile secrete..sporirea capacitatilor paranormale.....
Sunt singura care vede o asemanare intre antroposofie si masonerie?
Reply With Quote