DragosP
Dacă n-ai fi ignorat atât de mult matematica ai fi putut face singur socoteala. Crezi că mă înfricoșezi dacă mă iei cu "ia spune"? Da' ce? Suntem la Secu?
Păi am ignorat matematica abea cuma când am aflat și mi-am dat seama că e complet mincinoasă, că dealtfel am făcut la probleme și la studii la viața mea, că mă doare timpul pierdut dejaba. „Ia spune” nu era ca să te înfricoșez ci ca să-mi dau seama ce vârstă aveai în 89 ca să aibă sens a discuta subiectul... să știu dacă ai trăit pe pielea ta ceva de atunci.
Îmi pare sincer rău pentru dânsa. Când este serbată în calendarul ortodox?
Tot viclean ai rămas și singur din păcate... eventual ai „sfântul sinod” al arhiconilor cu tine... deci te plâng, căci viclenii și fățarnicii ajung în iad. Doar știi că n-au recunoscut-o de sfântă căci a murit abea în anii 80. Dar e sfântă mare, așa ca Ioan Botezătorul, chiar dacă e cea mai mică.
Da, dumneata persiști, dacă ai adus vorba. Și între noi fie vorba, nu ne-am ținut de aceeași cărămidă la cutremur ca să-ți permiți să sugerezi că persist în prostie, nu-i așa?
Probabil ei fi un securist cinstit dacă zici că erai deja născut prin 1977... păi eu vorbeam de securiști, dar e bine că te simți, căci cam așa ai procedat și dumneata aici.
Știu că amândoi bunicii mei au făcut ani grei de temniță, unul că era fruntaș al satului, învățător și fiu de preot iar celălalt pentru că era avocat. Așa că știu că părinții mei n-au putut intra la facultate pentru că n-aveau "origine sănătoasă" în schimb au făcut școli înalte toți analfabeții vremii. Știu astea. Ce te mai interesează dacă știu?
Ei vezi, deci dacă n-ai origine sănătoasă, atunci nu știu pentru ce te temi să găsești ce-ți arăt? De ce crezi mereu că vreau să te mint? Eu te-am lămurit mereu, dar tu aduci noi și noi îndoieli și te justifici cu ascultarea de Sfântul Sinod, dar pe Dumnezeu de ce Îl lepezi?
Nu ți-am mărturisit că este Unul aici mai mare ca Templul și ca altarul?
Deci cum atunci spui că dacă juri pe templu sau pe altar nu e nimic dar dacă juri pe aurul din templu atunci e bine? Păi nu de la altaru se sfințește și templul dar și aurul? Dar ți-am spus, este Unul aici mai mare ca Templul și mai mare ca altarul. Acolo adică... acolo unde tu osândești și lovești și persiști.
Sigur că acum te-ai supărat. Păi cum altfel se poate termina orice discuție cu tine? Eu te-am iertat, deci nu te îngrijora dacă ai priceput viceversa.
Încearcă să nu mai invoci sfântul sinod ca să te credem pe tine pe cuvânt fără probe, căci și Sfântul Sinod dacă face ceva bine, este pentru că ascultă de Acela... altfel nu ne folosește la nimic, căci dacă dragoste nu avem ce răsplată mai așteptăm, căci și păgânii îi iubesc pe ai lor? Așa că despre ce credință și despre ce ascultare vorbești dumneata? Ia spune și nu te teme! Hai spune la nenea.
Last edited by vsovivi; 22.08.2011 at 18:04:08.
|