View Single Post
Vechi 22.08.2011, 20:41:03
stelian26 stelian26 is offline
Member

Data înregistrării: 20.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Stelian26, gândești prea mult de unul singur chestiuni despre care Biserica s-a pronunțat de foarte multă vreme. Până acum 500 de ani oamenii s-au mântuit în Biserică crezând ce crede toată Biserica . Ulterior, au venit câțiva tipi care au început să învețe că fiecare se mântuiește după capul lui.
Și capetele protestante și neoprotestante au început să gândească în circuit închis și a rezultat o mulțime de opinii personale ridicate la rang de învățătură pentru mai mulți, apoi o mare parte dintre ăia mulți au început și ei să gândească singuri și tot așa mai departe.
Nu-ți mai istovi mintea cu lucruri mai presus de minte, cum ar pururea fecioria Maicii Domnului și alte taine insondabile pentru judecata (și mai ales, prejudecata omului). Asta nu înseamnă să renunți la gândire ci să dai prioritate relației și experienței ce decurge din relație.

Câteva probleme punctuale: nu m-ai convins de ce Ioan a trebuit să o "adopte" la îndemnul Domnului, când în textele invocate de (neo)protestanți pentru a acredita existența altor fii se spune că clar că "mama și frații lui Iisus" umblau împreună???? Că teza că ar fi fost abandonată e o făcătură neconvingătoare.
E adevărat că în Biblie nu se spune explicit că Maica Domnului mijlocește, dar nu spune că suntem datori să ne rugăm unii pentru alții? Eu dacă vin la tine și te rog să mijlocești în rugăciune pentru mine, nu e rugăciunea ta valabilă?
ai dreptate ca trebuie sa mijlocim unul pt celalalt in rugaciuni sa ne sustinem cu tarie sa ne rugam unii pt alti,dar ce am vrut eu sa zic nu mai inteles si ai trecut la alt subiect frate,dar nu mai vad un rost sa continuiam discutia cand vad ca fiecare cu care ma vb tot spune despre taine,sant intradevar taine scrise in bibli care nu pot fi descoperite oamenilor,dar la ce te referi tu nu are cum sa fie tainuit,dupa cate m-a invatat un preot pe cand eram un crestin ortodocs,TAINA inseamna SECRET,iar din cate imi spui tu nimic nu e secret,sincer iti spun ca sant la un inceput de drum pe care l-am ales cu draga inima si convingere pt mantuirea mea,iar la capitolul acela nu am ajuns inca sa am pricepere despre el asa ca nu te pot lamuri dar daca ai tu bunavointa accept cu draga inima o lamurire din partea ta,DOMNU S TE BINECUVANTEZE
Reply With Quote