View Single Post
Vechi 23.08.2011, 00:55:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Domnul Penticostalul, logica este relativ simpla.

Dpdv ortodox, un om care este intr-o secta, are mantuirea subiectiva la fel de chestionabila ca si un ateu.

Si ideea este ca daca inclina spre cineva care se numeste Hristos, poate ar dori sa-l gaseasca pe adevaratul Hristos, cel ortodox, nu penticostal, baptist, etc.

Dar din pacate multi cred gresit ca este mai usor sa aduci un sectant la Hristos (adevaratul Hristos) decat un ateu.

De fapt problema e la fel de complicata, pentru ca oamenii au motive pentru care aleg sa fie atei sau aleg sa stea departe de credinta adevarata.

Si asa cum si motivele de ordin existential/moral pentru alegerile ateilor sunt doar pretexte, asa e si cu motivele de ordin teologic sau mai stiu eu ce ale celor care isi gasesc refugiul intr-o secta.

In spatele aparentelor argumente sunt de fapt pacate cu care omul prefera sa coabiteze decat sa le lepede.

Si atat timp cat omul nu vrea sa-si depaseasca conditia, orice convertire este imposibila.

Bine, o samanta nu strica sa arunci dar mai mult e dificil spre imposibil (pentru om).
Reply With Quote