View Single Post
Vechi 23.08.2011, 18:16:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Dupa logica dumitale e logic.

Dar esti inconsecvent si nu vrei sa-ti urmezi logica pana la capat.
Daca ai fi corect, impartial si consecvent in logica dumitale ai afirma si despre ortodocsi urmatoarele: Cultul Ortodox apare in 1054 cand Mihail Celularie a fost excomunicat pentru urmatoarele erezii...bla, bla...

Dar cand e vorba de biserica dumitale schimbi registrul si afirmi: biserica mea a aparut in anul 33 si a fost infiintata de Iisus Hristos si...asa mai departe

Intelegi inconsecventa?

Dar, de fapt, macar ca in lumea noastra sunt multe confesiuni, BISERICA este una singura. Eu, si multi din Biserica Penticostala, facem parte din ea.
Probabil si dumneata si multi din Biserica Ortodoxa, nu stiu. Dumnezeu stie.

Dar un lucru este sigur: Biserica din care fac eu parte a inceput la Pentecost, la Cincizecime, acum 2000 de ani.
Desigur ca dupa logica mea e logic, pentru ca a ta nu exista in acest caz, imi spui doar o poveste ecumenista favorita pentru cultele neoprotestante fara istorie. Vedem cu ocazia asta si de ce e nevoie ecumenismul si pentru cine, pentru cei ce nu au istorie.
Eu te-am intrebat daca in 1901 acel pastor baptist nu avea acel experiment si apoi nu aduna niste credinciosi exista azi cultul penticostal? Nu, tu imi spui doar ca exisat doar o Biserica ce cuprinde toate cultele. Eu m-am uitat, uita-te si tu daca gasesti cultul penticostal in BO sau chiar in BC. Nimic, scrie doar de BO a Serbiei, a Rusiei, etc.
BO nu poate fi infiintata in 1054, cel mult sa se desprinda. La fel cum noi spunem ca BC s-a desprins de Biserica in 1054, nu ca atunci a fost infiintata, doar in mod plastic.
In schimb stim ca penticostalii au aparut in 1901, aici nu exista dubii.
Reply With Quote