View Single Post
Vechi 23.08.2011, 19:57:49
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Tu , Doamne Iisuse Hristoase Dumnezeul meu , Cel indelung rabdator si indurat , milostiveste-te spre inima mea cea zdrobita de pacate si osandita de constiinta , caci nu am pazit fagaduintele cele sfinte ale Sfantului Botez , si suspin acum , rugandu-ma ca sa fiu miluit in dar si iertat numai pentru bunatatea Ta si izbavit de osanda in ziua cea infricosatoare a judecatii Tale.
Asa , Doamne , Dumnezeul meu , preadulcele meu Iisuse , miluieste-ma pe mine cel deznadajduit si nu-mi rusina nadejdea si asteptarea mea . Curateste-ma pe mine , cel intinat . Albeste-mi haina si ma mantuieste pe mine , cel desfranat . Sa nu ma osandesti pe mine , cel osandit . Sa nu dai fiarelor celor ganditoare sufletul cel ce Te cheama pe Tine . Sa nu ma judeci vinovat focului ghenei , pentru calcarea fagaduintelor mele .
Doamne Dumnezeul meu , preadulcele meu Iisuse , Cel indelung rabdator si care suferi rautatile si nu Te caiesti intru hotararile Tale < Cel ce m-ai povatuit spre petrecerea cea ingereasca , invredniceste-ma ca de astazi inainte sa-Ti slujesc intru curatie si in lucruri bune , sa fac roade vrednice de pocainta .
Doamne Dumnezeul meu , preadulcele meu Iisuse , Cel atottiitor , atotputernic si tare , sadeste in inima meafrica Ta si dragostea de legile Tale. Lumineaza-mi mintea cu razele darurilor Tale si supune simturile mele cuvantului Tau . Intoarce catre Tine voia mea , Cel ce esti dorirea cea una si adevarata . Invata limba mea sa zica totdeauna :
Doamne Iisuse Hristoase , Fiul lui Dumnezeu , pentru fericita si pururea Fecioara , Nascatoare de Dumnezeu , milostiv fi mie , pacatosul , si ma mantuieste . Doamne pazeste-ma cu puterea cinstitei si facatoarei de viata Crucii Tale . Doamne , ingradeste-ma cu sfintii Tai ingeri . Doamne , inarmeaza-ma pentru sfintii Tai apostoli si mucenici . Doamne , pentru toti sfintii Tai , trimite in dar peste mine mila Ta cea mare si mantuieste-ma pe mine , cel rascumparat cu Sangele Tau cel preascump . Sterge intinaciunile cele vechi ale pacatelor mele , alunga de la mine duhurile inversunarii si ale rautatii , izbaveste-ma de impatimirile veacului acestuia si trage-ma cu totul spre dragostea veacului ce va sa fie .
Intareste-ma sa calatoresc pe calea cea stramta si necajita pana la suflarea cea mai de pe urma , ca daruindu-ma ingerilor celor buni , sa trec fara impiedicare vamile cele din vazduh si sa ma numar cu sfintii cei din veac , invrednicindu-ma bunatatilor celor vesnice .
Odihneste si pe parintii si fratii nostri cei mai inainte raposati si pentru rugaciunile tuturor milostiveste-Te spre mine , ticalosul , si mantuieste-ma desi voiesc sau nu . Si ma invredniceste ca nevinovat si fara de osanda sa ma impartasesc cu preacuratele si facatoarele de viata Taine , nu spre judecata sau spre certarew , fiind nevrednic de dansele , ci spre tamaduirea sufletului si a trupului , spre izbavirea de muncile cele vesnice si spre dobandirea arvunei vietii fara de sfarsit si fericite , intru care ma aseaza impreuna cu toti sfintii care din veac Ti-au placut Tie , Doamne Dumnezeul meu si Preadulcele meu Iisuse .
Ca Tie se cuvine toata slava , cinstea si inchinaciunea , impreuna cu Parintele Tau cel fara de inceput si cu Preasfantul Duh , acum si pururea si in vecii vecilor .
Amin!+