View Single Post
Vechi 23.08.2011, 21:11:56
LaPetiteMoc LaPetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrãrii: 18.08.2011
Locaþie: sub cerul lui Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Draga mea,in trista noapte cu pricina,Hughenotii,adica calvinistii francezi,cei aflati in Paris,printre care si Amiralul de Coligny,au fost masacrati de catre catolici.Nu invers draga mea,nu invers: ,,Le massacre de la Saint-Barthélemy est le massacre de PROTESTANTS déclenché à Paris, le 24 aout 1572, jour de la Saint-Barthélemy, prolongé pendant plusieurs jours dans la capitale, puis étendu à plus d'une vingtaine de villes de province durant les semaines suivantes.."

Faci o mica confuzie istorica,incearca sa mai verifici.De aceea Trice te-a atentionat,pentru ca ai confundat taberele.Sau cel ce a scris articolul doreste sa rescrie istoria.De altfel,daca citesti fie si cartea ,,Regina Margot" a lui Alexandre Dumas vei vedea eroarea.Masacrul este descris prin intermediul celor doi eroi tragici ai lui Dumas, De La Môle si Annibal de Coconnas.

Doamne iarta-ma ca am trait si vad scris si asa ceva :)

Am citit cateva volume despre acest moment trist. Umberto Eco in volumul sau intitulat "Noaptea Sfantului Bartolomeu" prezinta intrigile tesute de de Catherine de Medici, discutiile tainice cu protestantii si catolicii deopotriva. Ea dorea intarirea randurilor catolice in Franta (fiind originara din Florenta, Italia), pentru ac i se parea ca protestantii castiga prea mult teren. I-a asmutit pe unii impotriva altora in asa maniera, incat ura intre ei sporea. Masacrul a inceput printr-un atac al protestantilor asupra catolicilor.

Imi cer iertare , dar astfel am inteles din sursele consultate. Inclusiv din "La reine Margot" (Dumas - pere)

Iata cateva link-uri (nu foarte concludente pentru discutia noastra, dat fiind faptul ca ecranizarile pot fi partinitoare in functie de viziunea producatorului, regizorului etc.):

http://www.youtube.com/watch?v=VGV0PP8QX90

http://www.youtube.com/watch?v=-GwUK...eature=related
Reply With Quote