View Single Post
Vechi 24.08.2011, 03:29:06
cz4000 cz4000 is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Sfintele Manastiri din Athos pomenesc pe PF Bartolomeu desi tin calendarul neindreptat.
Normal,calendarul iulian nu e problema de dogma.De unde s-a scos aceasta,de calendarul iulian ca e dogma?
Calendarul bisericesc e ceva diferit de calendarul iulian,calendarul bisericesc face legatura prin Sfintele Pasti si prin alte sarbatori cu anumite evenimente astronomice.
Pentru ca BO nu e biserica gnostica,si Universul e zidit tot de Preasfanta Treime,asa ca e normal sa legi Sfintele Pasti cu echinocthiul de primavara astronomic.
Calendarul iulian e un calendar omenesc,facut de niste ne-crestini,care nu prea au fost asa luminati de Duhul Sfant.
Cum ar putea atunci sa fie calendarul iulian dogma?
Sfinta Manastire Esphigmenou este in Athos si il pomeneste pe Ips Kallinikos.

Manastirile din Athos tin intr-adevar calendarul bisericesc, dar Manastirea Vatopedu a umblat dupa Stilul Nou intre 1924 si 1971.

Calendarul Bisericesc este dogma pentru ca asa au lasat Sfintii Parinti. Vezi sigilionul de 1583, punctul VII:
Orișicine nu ar urma hotărârile Bisericii statuate în cele Șapte Soboare Ecumenice și Sfintele Paști socotite pentru a le urma, ci vrea să urmeze noua invenție a pascaliei și a noului calendar al astronomilor atei papiști, și vor să răstălmăcească și să distrugă dogmele și tradiția Bisericii care noi le-am moștenit de la Sfinții Părinți, anatema unora ca aceștia și să fie îndepărtați de Biserică și de împărtășirea credinței.
Dupa cum observi, a schimba calendarul inseamna a "rastalmaci si distruge dogmele si traditia Bisericii", deci este de ne-schimbat, adica dogma, chiar daca nu este explicit definit asa.

Canonul 7 din Pidalion afirma si el (ceea ce Sfinta ta BO a Finlandei nu pare sa fii auzit):
Dacă vreun Episcop, ori Presbiter, ori Diacon, sfânta zi a Paștilor mai-nainte de primăvăreasca Isimerie cu Iudeii o va săvârși, să se caterisească.
Si cine au fost atunci luminati de Duhul Sfint daca nu Parintii Bisericii Ortodoxe: Papa si masonii Metaxakis, Papadopoulis si Cristea?

Toate astea ti le-am mai spus in repetate rinduri. Facind pe prostul nu cred ca iti rezolvi problema.

Vrei sa ai ultimul cuvint? Esti liber sa il ai...