View Single Post
Vechi 12.10.2005, 13:41:54
alecsandru alecsandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaiporubin
din cate stiam eu,pocainta intervenea decate ori faceam ceva rau...intrebarea mea este daca este posibil ( si cum? ) sa nu mai fac niciodata nimic rau ca sa nu mai am nevoie de pocainta...
sau pocainta trebuie sa ma insoteasca ca un mod de viata ...mi-am adus aminte ca in Biblie scrie "Pocaiti-va pentru ca vine Imparatia lui Dumnezeu" ..."Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului..." "am venit sa-Mi dau viata pentru cei pacatosi..." daca nu gresesc...poate sa ma lamureasca cineva?
multumesc,mihaiporubin
Este o vorba care spune: Este omeneste a gresi, dar este diavoleste a persista in gresala! Adica Taina Spovedaniei sau Pocainta, caci despre ea este vorba, este o taina care se repeta, si care are drept efect, curatarea hainei botezului, adica iertarea de pacatele savarsite, prin preot care il preinchipuie pe Hristos, de fapt El, Iisus Hristos este Cel care ne iarta pacatele atunci la Taina Spovedaniei! Cu ajutorul acestei Taine care ne impartaseste harul de viata datator al Lui Dumnezeu, si cu propria noastra vointa si infranare, vom reusi sa nu mai repetam greseala!

[color=red]Harul Lui Dumnezeu care ni se impartaseste prin Sfintele Taine, actioneaza sinergic, adica este co-lucrator, impreuna lucrator cu propria noastra vointa![/color] numai asa este eficient.
Reply With Quote