Subiect: Istorii cu talc
View Single Post
Vechi 24.08.2011, 11:11:03
Marilena B
Guest

Implicit lucrurile nu sunt intotdeuna ce par a fi

Doi īngeri calatori s-au oprit sa-si petreaca noaptea īn casa unei familii īnstarite.

Familia a fost rea si a refuzat sa-i lase pe īngeri sa īnnopteze īn camera de oaspeti. Īn schimb, le-a oferit o camaruta īn subsol.

Īn timp ce īsi faceau paturile, īngerul cel batrān a vazut o gaura īn perete si a reparat-o imediat.

Cānd īngerul cel tānar l-a īntrebat de ce, celalalt īnger i-a raspuns: " Lucrurile nu sunt īntotdeauna ceea ce par a fi ".

Īn noaptea urmatoare īngerii au ajuns sa se odihneasca īn casa unui om foarte sarac, dar foarte ospitalier, taran ce locuia īmpreuna cu sotia lui.

Dupa ce au īmpartit cu ei putina māncare ce o aveau, i-au lasat pe īngeri sa doarma īn patul lor, unde se puteau odihni īn voie.

Cānd s-au trezit a doua zi, īngerii i-au gasit pe taran si pe sotia lui plāngānd. Singura lor vaca al carei lapte era unicul lor venit, murise pe cāmp.

Īngerul cel tānar s-a īnfuriat si l-a intrebat pe cel batrān, cum se poate īntampla un asemenea lucru?

" Primul om avea tot… si totusi l-ai ajutat ", a spus el.

" A doua familie avea atāt de putin, dar era īn stare sa imparta totul, si tu i-ai lasat vaca sa moara ".

" Lucrurile nu sunt īntotdeauna ceea ce par a fi ", i-a raspuns īngerul cel batrān.

"Cānd am stat īn subsol am observat ca īn gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stapānul era orbit de lacomie si era incapabil sa-si īmparta bogatia cu altcineva, am astupat zidul ca sa nu o mai gaseasca. Noaptea trecuta cānd am dormit īn patul familiei de tarani, īngerul mortii a venit dupa sotia lui. I-am dat īn schimb vaca. Lucrurile nu sunt īntotdeauna ceea ce par a fi. Uneori chiar asa se intampla cānd lucrurile nu se desfasoara asa cum ar trebui."
Reply With Quote