View Single Post
Vechi 24.08.2011, 11:12:16
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cz4000 Vezi mesajul
[indent]Te inseli! Esti un partener de discutie neplacut, de joasa factura intelectuala si agresiv prin negarea oricarui argument care si numai iti pune in discutie “ortodoxia”. Toate interventiile mele sint documentate prin trimitere la surse. Tu, insa, tii cu tot dinadinsul sa te prostituezi intelectual facind tot felul de afirmatii fara acoperire.

Daca nu ai raspunsuri, bine ar fi sa nu mai scrii. In economia Dumnezeului Ortodox nu cistigi puncte pentru mintuire sprijinind erezii si nici comportamentul pe care ti-l asumi nu poate fi asociat cu ascultarea atita timp cit il folosesti ca sa justifici abateri de credinta.

Dialogul presupune respect reciproc si un anumit nivel intelectual la care sa se poarte discutia, de comun consimtit. Refuzind sa raspunzi la subiect sau lansind afirmatii fara acoperire nu faci decit sa ma desconsideri, lucru de care nu imi pasa, dar pentru ca nu sint convins de utilitatea conversatiei la nivel de prescolar, unde insisti sa o tii, prefer sa-i pun “amical” capat aici. (Data trecuta ai incheiat-o tu facind apel la instante superioare, dar sa stii ca-i vai de “adevarul” tau daca trebuie sa ti-l dovedeasca adminul inchizindu-mi mie gura cu pumnul.)

P.S. Te rog sa observi ca toate calificativele pe care ti le-am acordat se refera strict la modul in care ai ales sa dialoghezi.
Vad ca ai revenit la vocabularul tau, de fapt nu e nimic neobisnuit la unii stilisti sa foloseasca acest ton, pentru asta sunt in principal recunoscuti (vezi si postarile altor useri). Apoi in confuzia ta spui ca tu de fapt comunici civilizat si eu nu as face-o.
Dar tu de fapt nu cu mine ai treaba si nu pe mine esti catranit, ci pe faptul ca arat adevarul si tie asta nu-ti place. Pentru ca cine nu este in adevar nu-i place sa-i fie aratat, are doua optiuni: ori vine la adevar, ori alege sa lupte impotriva lui si mai ales impotriva celor ce il spun. De aceea nu am de ce sa ma supar cumva, oricum nu as putea sa-si fac pe plac si sa scriu ce iti place, cred ca stii si tu bine ca e mai bine sa fiu orice vrei tu decat sa fiu schismatic sau chiar eretic.

Eu ti-am raspuns data trecuta, desi nu prea ai ce sa raspunzi la asemenea basme pe care le spui tu, ca din 1953 nu mai vine serpii si localnicii umbla cu borcanele. Si apoi tot tu te enervezi ca eu sau altii nu credem tot ce spui si nu vrem sa spunem ca suntem eretici sau ce spui tu ca sunt ortodocsii. Apoi te plangi ca esti banat. Pana acum nu ti-ai data seama ca intrand pe un forum ortodox si catalogandu-i pe acestia eretici sau ce mai zici tu si atacandu-i pe cei ce nu spun ca tine nu o sa fii prea bine primit. Tu nu te-ai gandit inainte sa scrii despre consecintele a ceea ce scrii. Uite, eu de exemplu cat am stat pe forumul catolic nu m-am plans pentru ca stiam ca nu pot scrie orice imi trece prin cap, iar daca o fac voi suporta consecintele.
In legatura cu banarea, nu am cerut banarea nimanui vreodata, nu sunt de acord cu banarea la prim abatere si intotdeauna am spus de atentionare si atragerea atentiei. Dar tu ai avut nick si ianinte sa intru eu pe forum cu care ai fost banat, deci nu eu am avut vreo contributie atunci. Chiar cred ca mult mai buna e atentionarea, astfel acel user sau altii care citesc pot intelege regulile si ce gresesc, altfel la banare nici macar nu se stie cine ce a gresit.

Trecand si la raspuns, desi nu are nicio importanta pentru ca tu o sa crezi doar ce vrei si ce tine de conceptia ta si nu poti accepta adevarul, despre serpii din Kefalonia exista chiar si video, unul facut chiar de un grup de romani in 1999, deci dupa 1953 :http://www.trilulilu.ro/mihaioana/00baa9660f2c1f
Un alt documentar, prima parte aici: http://www.youtube.com/watch?v=FQ6getCfxBE
Si alte documentare, in unul ni se prezinta si drumul parcurs de serpi, deci pana la biserica.
Si data pe care o spui e tocmai invers, pana in 1953 nu au mai venit serpii, incepanad cu anul 1940.
Dar pentru ca mi-ai scris mesajul si asa am cautat mai multe despre stilism, o sa dau niste materiale ce le-am gasit azi, ca sa se cunoasca adevarul. Cu ocazia asta am aflat si eu mai mult despre acest lucru, pot doar sa-ti multumesc ca ai facilitat asta.