Subiect: Pact cu diavolul
View Single Post
Vechi 24.08.2011, 11:52:31
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de WhiteChakra Vezi mesajul
Se spune ca multe vedete si-au vandut sufletul diavolului in schimbul succesului pe care l-au avut sau il au pana in momentul de fata, vedete precum Robert Johnson sau, una mai contemporana, "Lady Gaga". Este posibil acest lucru ? Daca da, exista un proces anume, un ritual ? Indeplinirea dorintelor este garantata ? Care sunt consecintele acestui fapt ? Exista vreo cale de intoarcere odata ce "semnezi contractul" ? Am realizat ca de 5-10 ani obisnuiesc sa spun cate o rugaciune in fiecare seara iar de 2 ani il rog in continuu pe Dumnezeu sa-mi indeplineasca o dorinta (nu una extravaganta, ci de factura medicala chiar) si nu se intampla nimic. Ba mai mult, cand soarta pare a fi de partea mea, intervine vreo problema si lipsit de speranta, sunt nevoit sa o iau din nou de la zero, mi s-a intamplat de atatea ori. E ca si cum Dumnezeu pur si simplu nu vrea sa ma ajute in acest caz. Binenteles, nu sunt un crestin model, am si eu pacatele mele.
Nu spun ca a cere ajutor diavolului este o solutie dar, in astfel de momente, cand totul se intoarce impotriva ta, e greu sa rezisti ispitei iar cand te gandesti la Dumnezeu si la sutele de strigate de ajutor efectiv ignorate, parca nu iti mai vine sa te rogi.

Dpdv medical cat si teologic exista boli care se vindeca si boli care nu se vindeca si cu care trebuie sa te impaci si sa inveti sa traiesti. Teologii spun ca boala apare ca consecinta a unor pacate, iar in unele cazuri si medicii sunt de acord. Si aici pot sa-ti fac o lista lunga cu "pacate" : nu te-ai cercetat la timp, nu ai respectat tratamentul, regimul, te-ai luat dupa unii si altii, ai "deznadajduit" sau ai avut incredere in cine nu trebuie, etc, astea sunt pe scurt.
Cu siguranta ideea cu pactul a venit intr-un moment de deznadejde. Cu totii avem astfel de momente cand nu mai putem nici macar sa ne rugam.
Uite alt exemplu : am vazut de curand un film cu un rabin prins in vestul salbatic de niste indieni care il intrebau de ce "Dumnezeul lui care e asa puternic" nu le da ploaie, si el incerca sa le explice ca Dumnezeu da alte lucruri : putere, curaj, tarie de caracter, alinare atunci cand suferi, nu da ploaie atunci cand vrei tu.
Dar cu siguranta astea le stie toata lumea. La noi in biserica (ortodoxa) chiar s-a discutat duminica trecuta "despre ispite". Una din idei era ca diavolul cand te ispiteste iti arata pacatul mic si neinsemnat, ca sa te incurajeze sa-l faci, iar apoi dupa ce l-ai facut si regreti ti-l arata mare ca sa te apuce deznadejdea. Alta idee era ca primul pas ca sa scapi de sub influenta lui este marturisirea pacatului (spovedania) si apoi postul, rugaciunea si desigur credinta. (Ev. Matei XVII, 9-16)
Scuze pentru usoara incoerenta. Sper sa se inteleaga totusi ce trebuie.

PS. vezi ca pe forumuri sunt multe ispite si pricini de sminteala; daca vrei sa te convingi de veridicitatea celor spuse de unii si de altii, trebuie sa verifici si sa cumpanesti bine;

PS 2 : nu cred ca e cazul sa zic sa mai treci si pe la biserica si sfatul meu personal este daca te-a incercat asa o mare ispita precum pactul cu necuratul sa mergi de urgenta la spovedanie, ca nu "suna" bine.

PS 3 : si medicii mai pot fi schimbati; in medicina nu prea sunt "profeti", trebuie sa te orientezi si in functie de rezultate.

Domnul sa fie cu tine si sa-ti dea gandul cel bun!
Reply With Quote