Draga Hartford,intr-adevar asa este cum ai aflat si zici tu,si anume ca multi romani trec la baptisti(de la bapteme=botez)si nu numai,ci si la alte culte si secte,ei sustin ca nu sunt sectanti,nimeni dintre cei sectari nu va recunoaste ca este sectant ori sectar,cunosc foarte bine destule cazuri,ca sa stiu ce afirm cand afirm ceea ce eu acum afirm aici,ei au alta Biblie,eretica,total diferita de a noastra cea Ortodoxa,cu foarte multe nepotriviri si erezii,am si eu una pe care o tin numai si numai de comparatie,numai ca sa stiu sa ma feresc de ereziile lor si de prozelitismul lor,dar eu sunt o persoana rezervata si distanta cu acestia,si nu prea ma bag in seama si in taina cu privire la religie si credinta lor sau a mea,decat cu cateva mici exceptii,cand vine vorba de o ruda foarte apropiata mie care este la baptisti din pacate,nu as vrea sa fie asa,dar totusi asta asa este din nefericire,si nu mai tine de mine aceasta decat numai si numai de Dumnezeu si de cum ii intoarce EL pe acestia intrucat"misterioase si ascunse de noi sunt caile Domnului"cand vine vorba de intoarcerea ateilor,a neautenticilor crestini,sau a celor sectari la credinta si religia cea adevarata,adica cea ortodoxa.Eu ce pot sa fac pt.acea ruda,este decat sa ma rog pt.ea,si sa ii dau si eu la randul meu Sfanta Biblie cea adevarata,adica ma refer aici la cea Ortodoxa,intrucat si el mi-a dat o Biblie de-a lui,asa ca schimb la schimb cu bucurie,si mai vedem noi cum lucreaza Dumnezeu in bine spre foarte bine,plus de asta,el acum vrea sa mearga la Sfantul Maslu ca sa vada cat de urat reactioneaza cel rau,sau mai precis cei rai,la tot ceea ce este sfant si prea sfant,si anume la Sfanta cruce cu care ei nu se inchina deloc dar prin care sfant semn tot crestinul poate birui si infrange toata puterea cea rea care putere este foarte limitata si decat ingaduita de Dumnezeu,ma refer la cea sataniceasca,care nu are niciun efect asupra noastra,decat numai cu acordul nostru.Ceea ce pot eu sa iti sugerez,este sa nu intri prea mult in taina cu ei,ca nu cumva sa te convinga ei sa mergi la credinta lor cea neadevarata,cea mincinoasa,tu decat ofera-le cadou o Biblie Ortodoxa,roaga-te pt.ei,asa cum ne sfatuieste Mantuitorul sa ne rugam unii pt.altii neincetat,asa cum El se roaga pt.cei pe care Dumnezeu Tatal I-a dat Lui in primire pt.ca sa se roage pt.acestia, si care credinciosi IL accepta pe EL ca Fiu al Lui Dumnezeu, Salvator si Mantuitor al tuturor celor care cred in EL si in Sfanta Sa jertfa pe Sfanta Cruce.Si referitor la Biblia lor cea gratuita dupa Cornilescu sau Corniloiu(nu mai stiu exact eu aceasta,ca mereu ii pocesc si stalcesc numele acestui eretic),gratuita este aceasta Biblie tradusa de el,si scumpa este a noastra cea ortodoxa cu binecuvantarea Patriarhiei iar nu anonima,cum este a lor cea inselatoare si amagitoare si cu foarte multe erezii si minciuni dar si nepotriviri in comparatie cu a noastra,caci "gratuita este caderea,dar scumpa este mantuirea" vizavi de Biblii si de multe altele.Si poate ca frecventand Manastirile,Bisericile si Schiturile cele Sfinte cu slujbele lor,si poate ca vor nimeri fara sa vrea,asa cum de foarte multe ori mi s-a intamplat si mie,la vreo Sfanta Slujba a Sfantului Maslu,una dintre cele 7 sapte Sfinte Taine,unde se tin si se oficiaza slujbe de exorcizari si rugaciuni de dezlegari din Moliftelnic si nu numai(de dezlegari de legaturile cele diavolesti ale celor legati cu ele),si asa vor vedea ce urat se manifesta si fac demonii din cei posedati(cei bolnavi de aceasta boala foarte grava,demonizati,lunatici,fermecati,vrajiti,bleste mati sau indraciti-cum li se mai zice acestora-),la absolut toate obiectele cele sfinte si Numele cele Sfinte ale tuturor celor amintiti incepand cu Dumnezeu Sfanta Treime,cu Prea Sfanta Fecioara Maria de Dumnezeu Nascatoare impreuna cu toti Sfintii si Sfintele cunoscute si necunoscute si cu toate Puterile Ceresti si Pamantesti si la toate pildele si citatele amintite din Sfanta Biblie Ortodoxa,Moliftelnic,Sfanta Traditie dar si alte sfinte carti religioase de rugaciuni si nu numai,bineinteles ca se subintelege aceasta de la sine.Amin! si Doamne ajuta!
|