View Single Post
Vechi 18.08.2007, 18:30:26
Sebastiana Sebastiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Religia: Ortodox
Implicit

:)Hartford,stii de ce romanii mai trec la baptisti dar si la alte culte si secte religioase?Numai si numai din ignoranta,din necunoastere,nu cauta sa afle adevarul si adevarata credinta si religie ca Mircea Eliade cu a lui"Istoria religiilor",din indiferenta si mandrie,crezand fals si preconceput ca a lor credinta si religie este cea mai buna dintre toate celelalte,falsa conceptie de altfel,si cum ignoranta este mama prostiei si a indiferentei,asa este si a ereziei si a prozelitismului si a abterilor de la dreapta si adevarata credinta ortodoxa.Asa ca,sincer vorbind,iti spun eu acum cum a fost in cazul meu,am fost educata ca o crestin ortodoxa,am avut abia mai apoi convingeri proprii ortodoxe,numai prin ingaduinta Lui Dumnezeu,cand eu in slabiciunea si vulnerabilitatea mea am cerut semne de la Dumnezeu(acum stiu si realizez foarte bine ca nu trebuia sa cer aceste semne pe care totusi Dumnezeu a binevoit sa mi le dea din mila Lui cea mare pt.intarirea credintei mele si a convingerilor si conceptiilor mele proprii,cele ortodoxe,nu trebuia sa IL ispitesc pe Dumnezeu,nu trebuia asadar sa Ii cer semne,dar care semne,mai apoi cand am zis stop,nu se mai opreau,chiar daca erau de la cel rau sau cei rai,insa,asadar cu ingaduinta si mila Lui Dumnezeu,totusi acum stiu si realizez ca nu este deloc indicat,cerut si recomandat,dar nici bine deloc,sa ceri semne sau minuni de la Dumnezeu sau sa IL ispitesti cumva pe EL,dar vazand ca eu sunt slaba in credinta si vulnerabila dar totodata sincera,a permis si ingaduit sa am tocmai aceste semne si convingeri abia mai tarziu,care auditii si vedenii si nu numai,erau de la cel rau sau cei rai mai exact,tocmai ca sa ma conving ca adevarata credinta este de fapt si ramane cea ortodoxa cu adevarat.Asa ca noi trebuie sa ne rugam mai intai pt.noi insine:"Doctore,vindeca-te mai intai pe tine insuti,si mai apoi pe altii",pt.ca sa putem ajuta pe altii si sa nu fim ca cei orbi:"orb pe orb calauzeste si amandoi cad in groapa",deci trebuie sa luam aminte mai intai la noi insine,la cum stam,si de cat de bine stam daca cumva stam,aceasta este de fapt ideea,si abia mai apoi sa ajutam si pe altii vazand si descoperind noi mai intai pt.sufletele noastre ceea ce trebuie sa descoperim si altora,daca asa permite si ingaduie Domnul Dumnezeu,intotdeauna numai daca asa vrea Dumnezeu,depinde numai de Voia Sa.Doamne ajuta!
Reply With Quote