View Single Post
Vechi 25.08.2011, 10:57:06
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Hai să vă spun cum am auzit de la cineva că se practică rugăciunea minții, care trebuie să ajungă în inimă și care te scapă de gLumele porcoase.

Întâi de toate trebuie să cauți cu atenția, cu privirea, cu mintea, în jurul buricului, o zonă sufletească foarte umilită, smerită, simțitoare, copilărească, micuță, iubitoare, care percepe nuanțele sufletului, nuanțele cugetului, care înțelege fără să caute cu deasila ca să înțeleagă ci pricepe așa frumos și simplu.

Dacă ai găsit așa o zonă interioară și profundă, o zonă de simțire emotivă și ascunsă și care nu vrea cu niciunchip să se arate cuiva, căci știe că o știe pe ea Domnul, deci dacă ai găsit acea zonă a minții și sufletului sensibilă în apropierea buricului, atunci poți începe:

Ai milă de Tine Doamamne Iisus Hristose, Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu și ai milă și de mine păcătosul..

Ai milă de noi toți, și ai milă de Tine Doamne, și ai milă de mine păcătos păcătosul...

Ai milă de Dumnezeu Doamne și ai milă de mine ca să fiu drept și iartă-mi păcatele și dăruie-mi dragoste curată... pentru Tine.

Doamne nu mă lepăda de la Tine și nu mă părăsi ci îndură-mă Doamne pe mine păcătosul...

Miluiește-mă mult Doamne căci a nevoie, ai milă de mine păcătosul,

Nu mă uita Doamne și nu mă părăsi ci ai milă ca să-mi amintesc să te ascult pe Tine și nu pe mine...

Nu mă lăsa să am milă de altceva sau altcineva decât de Tine Doamne, și ai apoi milă și de mine păcătosul...

Doamne nu mă chinui ci ajută-mă să-i rabd pe toți mai mult decât mă rabd pe mine, și ne miluiește pe noi ca să nu ne aprindem de răutate...

Ai milă Doamne că de nimic altceva nu am nevoie căci toate cele bune mi le-ai dat, iartă-mă că le-am stricat...

Repară-mă doamne, ajută-mă Doamne, curăță-mă, spală-mă, și mă miluiește și mă trăiește că de nimic nu sunt bun și numai rele fac și mă simt bine căci sunt obraznic Doamne,

Ai milă și ai milă și ai milă și nu mă lăsa pierzării în duhul uitării și necredinței ci amintește-mi să te ascult...

Mustră-mă Doamne și mă bate ca să mă îndrept și aprinde-mă ca să nu fac rele ci ca să rabd...

Molipsește-mă doamne de la Tine ca să am și eu milă împreună cu Tine de Tine și de toți păcătoșii Tăi Doamne și apoi ai milă și de mine, cel mai păcătos decât toți păcătoșii...

Scoate-mă doamne din fățărnicie și pofta de femei și de plăceri, ai milă de mine păcătosul...

Nu vreau bani Doamne, ai milă de mine păcătosul...

Și așa toată ziua de dimineață până seara... și noaptea prin somn și prin vise, mereu.

Nu știu, cred că mințea... că n-am mai auzit să facă cineva așa... ci toți se roagă ca după o formulă magică:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul..., ca să nu te împrăștii.

Deci n-am mai auzit ca să se roage cineva așa dezlânat... dar zicea că așa a reușit să se scape de mândrie... și de răutate căci avea milă de el dar nu mai avea milă de apropae și nici de Dumnezeu...

Practicase 20 de ani rugăciunea inimii și ajunse în final să se mândrească...

Hai că am glumit...

Cineva zicea că pentru ca să nu te mândrești trebuie să te lepezi de păcate ca să nu le mai faci căci altfel atenția se spulberă și se împrăștie și caută plăcerile, poftele... caută gLumea ca să se laude și să se arate.

Mă iertați dar ceva Adevăr oare există prin ce v-am învățat. Nu știu căci dorm și inima mea caută plăcerile și poftele rele... cu ochii duhovnicești.

Last edited by vsovivi; 25.08.2011 at 11:04:14.
Reply With Quote