Citat:
În prealabil postat de vivi88
Da, Catalin, nu am de gand sa iau Tainele de la ei. Numai Dumnezeu stie de ce Iordanul se intoarce dupa calendarul vechi si se arata semnele tot asa. Eu una tind sa cred ca asa a fost lasat de la El. Dar treaba asta nu ma face pe mine sa doresc sa fiu in comuniune cu ei mai ales ca atunci cand am intrat in Biserica lor am simtit fariseism si lipsa de smerenie. Normal ca nu am ajuns in ratacirea de a crede ca preotii nostri nu mai au har sau ca degeaba slujesc Sf Liturghie! Dreptatea omului e ca o carpa lepadata in fata Domnului.
Cred ca ar fi probleme numai daca am face Pastele cand nu trebuie, adik odata cu evreii sau chiar inaintea lor, lucru care s-a intamplat intre 1926-1929. Cand au vazut ca nu mai coboara Sf Lumina atunci au calculat dupa cum au lasat Sf Parinti de la Niceea.
|
In acei ani aparitia Luminii nu a coincis cu Sfintele Pasti tinute in Romania pentru simplul motiv ca la Ierusalim s-a tinut acea slujba dupa vechiul calendar. Nu avea cum sa apara Lumina de ziua Romaniei si nu atunci cand tine patriarhul slujba. Daca de exemplu noi in Romania tineam vechiul calendar si Ierusalimul pe cel nou apoi Lumina aparea pe noul calendar, exact cand patriarhul era in Sfantul Mormant. La fel cu Iordanul, se intoarce exact atunci cand patriarhul tine slujba. Nu se intoarce cu o ora inainte sa vina patriarhul, de exemplu, iar patriarhul trebuie sa fuga repede ca scapa momentul altfel.