Citat:
Īn prealabil postat de costel
Daca omul L-a simtit cu adevarat pe Dumnezeu in Ortodoxie, mai poate spune ca Hristos nu este ortodox? Ar fi un mincinos. Si atunci cum sa nu indemne pe cineva spre Ortodoxie? Cand ai dat de izvor, nu-l indemni pe cel insetat sa caute in alta parte apa, ii arati izovorul si incepi sa te bucuri ca si altii isi potolesc setea.
Eu nu am fost prezent in toate confesiunile ca sa spun ca in toate e Acelasi Hristos. Dar de vreme ce L-am intalnit in Ortodoxie, o voi spune de va fi nevoie, ca aici este Hristos.
Sa dea Domnul sa crestem in dragostea Sa.
|
Ce spui este valabil si pentru protestanti si pentru catolici.Si ei vor spune exact la fel cu privire la confesiunea si Credinta lor.
Tot ce a spus Delia cu privire la penticostali putea fi adresat si unui protestant calvin.
Raspunsul pe care penticostalul l-ar fi dat ar fi fost,cu mici diferente poate,acelasi cu al unui calvin.Diferentele dintre noi sunt ireconciliabile in termeni strict umani.Dumnezeu ne va uni pe toti in Adevar,cum va crede EL si cand va crede EL.Nimeni altcineva.Pana atunci,eu asa cred,lucrurile se vor mentine la fel cum sunt acum ba chiar se vor agrava pe anumite aspecte.Ce omul a stricat acum mult timp doar Cel de Sus va repara.Omul se dovedeste incapabil sa o faca de o istorie intreaga.Pana se va intampla asta putem incerca sa traim in pace unii cu altii si sa nu ne facem rau desi,in the long run,
si asta se va dovedi imposibil.Totusi trebuie sa incercam cumva.
Daca ajungi la concluzia ca ai devenit o piatra de poticnire pentru altii mai bine pleci intre ai tai si Cel de Sus va sti ca ai vrut sa eviti sa faci rau.
Dumnezeu sa ne apere.