Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
Citat:
În prealabil postat de veilur
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o intrebare care ma framanta de mult timp, de fapt de cand am aflat acest lucru: De ce suntem si noi partasi la pedeapsa parintilor nostri pentru pacatele lor? Stiu ca Iisus a spus asta, dar de ce sa suferim pt alegerile lor sau pt nebuniile lor din tinerete? Multumesc anticipat pt cei care vor incerca sa ma ajute sa inteleg acest mister.
|
pt ca pacatul se transmite GENETIC,asa explica par. arsenie boca in cartea sa .
|
DA asa spune parintele Arsenie Boca
CA pacatele se inregistreaza in codul genetic al fiecaruia
Si ca noi mostenim inclinari de la stramosii nostri fie spre bine fie spre rau Adica daca strabunicul meu a fost desfranat se poate trezi in strafundul fiintei mele aceasta inclinatie daca a fost betiv se poate trezi inlauntrul meu pofta de a bea daca a fost rugator se poate trezi dorinta de a ma ruga.
Dar tot parintele Boca spune CA este cu putinta despovararea de sub o mostenire mizerabila pentru fericite exceptii.
Adica acestia sunt cei care salta mai presus de fire, binenteles numarul lor fiind mai redus decat nr. celor dintai care sunt mai mult legati de fire si astfel ce este facut necumptat si fara dreapta socoteala poate trezi mostenirea mizerabila [daca exista] in strafundul lor.