Citat:
În prealabil postat de ioanna
Adriana, n-ar fi rau sa nu mai critici tu atata pe preoti, ci sa faci ceva concret. Vad ca barfesti Biserica Ortodoxa pe la toate colturile, cu orice ocazie, e si asta o activitate, insa n-ar fi mai bine sa mergi in lucrare de evanghelizare, daca te crezi capabila ca poti sa le dezvalui oamenilor adevarul,decat sa denigrezi pe altii? De ce crezi ca se "agita" atat de mult clericii crestinii in Franta, iar acum sunt dispusi sa colaboreze "frateste", sa-si repartizeze zonele de "lucrare misionara", nu-i mai intereseaza ça cei convertiti sunt catolici, protestanti sau evaghelisti... crestini sa fie? pt. ca Franta isi pierde identitatea culturala si religioasa, Islamul "castiga teren" in fata Crestinismului, de la an la an, generatie la generatie. (valabil si pentru Beligia)
|
Denigrare??? Pai le-am spus EXACT ceea ce spuneti voi aici despre Ortodoxie: singura mantuitoare, singura cu Har dupa 1054, erezia Filioque ca motiv de schisma, existenta atator moaste cu trup conservat din care izvoraste mir si prin care se fac minuni, decizia Patriarhiei romane din 2008 de a refuza Impartasania celor care se Impartasesc la altii. Si acum zici ca-i barfa???
SUNT EI CEI CARE AU BARFIT BISERICA ORTODOXA!! Pentru ca sunt niste inchisi si care in plus nu se inteleg intre ei!! Si eu stiam de exemplu ca intr-un an, de ziua Ortodoxiei, grecii nu au mai vrut sa celebreze si cu ceilalti DAR NU LE-AM SPUS!! Am spus numai cele cu care se lauda Ortodoxia din cele ce spuneti voi!! Si exact DIMPOTRIVA, faptul ca eu eram acolo i-a surprins in mod pozitiv si m-au intrebat CUM DE EU SUNT ATAT DE DESCHISA? Nici vorba de barfa, am spus numai varianta VOASTRA!!
Si mai ales la partea cu Filioque, cand le-am explicat de ce ortodocsii sunt contra, m-au intrebat: SI DE CE NU STAU LA DISCUTII SI CU NOI CA SA NE SPUNA TOATE ASTEA PENTRU CA NOI HABAR NU AVEAM CA ASA STA TREABA CU FILIOQUE!
Cat despre pierderea identitatii culturale a Frantei, te inseli teribil, este tara cea mai conservatoare din Europa, si asta o spun toti strainii care ajung aici. Francezii au o rezistenta nativa la schimbare venita din afara.