View Single Post
Vechi 26.08.2011, 00:38:30
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Despre ce vorbim aici? Vorbim despre ideea ca toti sintem chemati sa fim preoti, inclusiv femeile. Si am inceput o dezbatere de 50 pagini despre ce inseamna a fi preot. Preot pentru dumneavoastra e una (toti sint chemati sa fie preoti), pentru mine inseamna alta (preotii sint ostasii Domnului care au misiunea de a duce la mintuire cit mai multe suflete). S-a trecut prin Sfinta Scriptura, prin etimologia cuvintelor etc. Pina acum, chiar daca vi se pare ca ati fost convingatoare, nu ati convins pe nimeni. Atunci: ori sinteti prea subtila sau prea instruita fata de ceilalti membri ai forumului, ori va aflati pe un drum gresit.
Normal, daca Biblia este modificata. Cu ce scop oare?
In orice caz, mie imi trebuiau dovezi cu texte explicite ca deductiile mele pe baza Bibliei erau bune si pana acum am primit destule care tocmai ca mi-au confirmat teoriile. Cine insa vrea sa tina ochii inchisi, are alegere libera. Domnul nu a zis ca ni se va da oricum, ci a zis ca ni se va da atunci cand cerem, cand cautam, cand batem. Nu da nimic cu forta la cei care nu vor sa afle ci pe fiecare il lasa in ale sale si asa voi face si eu cu dvs. Eu una m-am lamurit cu partea asta. Ma intereseaza acum care este primul text cunoscut care foloseste "preot" in loc de "prezbyteros" si care a fost momentul in care s-a hotarat ca sacramentalul, adica Misterele (Tainele in limbaj BO) sa treaca de la diaconi la prezbiterii deveniti astfel preoti.