View Single Post
Vechi 26.08.2011, 04:55:07
cz4000 cz4000 is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Modul in care te inseala mai frate dracii pe fratia ta sa "talcuiesti" psalmi zice ca vine de la aceia de ii inselase dracii sa faca Inchizitia,care din cate stiu pe la Bisericile ortodoxe pe stil vechi nu se vede.
Nu a zis Dumnezeu Iisus Hristos:
"Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc."
A zis.
Normal,aceasta a zis referitor la oameni,chiar daca pe unul il inseala duhurile rele sa cada in erezie,asta nu inseamna sa il urasti.
Nu tine scamatoria, maestre! Indemnul Mintuitorului se refera numai la vrajmasii omului, altfel n-ar fi spus si:
“Nu dati cele sfinte cainilor, nici nu aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor, ca nu cumva sa le calce in picioare si, intorcandu-se, sa va sfasie pe voi.” (Matei 7, 6)
Ca te indoiesti de tilcuirile mele, bine faci, dar ce ai cu bietul Sf. Efrem Sirul? Zice clar ca ereticii nu sint oameni:
"Pe eretici, ca pe niște hulitori și vrăjmași ai lui Dumnezeu, Scriptura nu i-a numit oameni, ci cîini, lupi și antihriști" (Sf. Efrem Sirul)