Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nu inteleg deloc de ce vrei neaparat sa fie femeie preot (sau sa fii tu). Nici eu nu sunt si majoritatea barbatilor nu sunt preoti! Uite si un alt aspect la care poate nu te-ai gandit, o femeie trebuia sa nasca la un moment dat, acolo unde era un singur preot nu ar mai fi avut cine sa slujeasca in acest timp.
Oricum, ca sa fie cineva preot in BO trebuie sa aiba invataturile BO, altfel e caterisit.
|
Femeia preot pe care o cunosc este casatorita cu trei copii. Nu stiu la ce varsta a ajuns preot insa ideea este urmatoarea: a fi batran/prezbiter NU era o meserie in sine ci dimpotriva, era ca in VT, fiecare batran/prezbiter avea meseria lui de baza, iar functia in comunitate pe partea religioasa era ceva in plus. Chiar pe acest site mi s-a aratat ceea ce vroiam sa aflu de mult: cu ce isi platea Ap. Pavel chiria. Mi s-a aratat ca de fapt Ap. Pavel avea o meserie din care traia, nu imi aduc aminte care meserie si pasajul, era mai putin important pentru mine sa retin in acel moment.
Deci revenind, daca preotii cum ii numim azi s-ar alege dupa criteriile primilor crestini adica persoane cu o anumita experienta de viata avand meseria proprie din care sa traiasca tocmai pentru a respecta ceea ce Domnul a zis: in dar ati primit, in dar sa dati, nici nu ar mai avea rost intrebarea ta. Acum, daca ne raportam la sistemul de azi, avand in vedere ca sunt atati absolventi de Teologie care nu au post de preot, nici n-ar fi rau sa slujeasca mai multi asa ca nu ar mai fi nici o problema graviditatea femeii, ba chiar dimpotriva, ar avea un exemplu de urmat. Asa cum este cea pe care o admir aici.