Citat:
În prealabil postat de LaPetiteMoc
Tot nu ai inteles:
- "pata de culoare" = femeile acelea preot
- "argumentul" = Sfanta Fecioara, Nascatoarea de Dumnezeu nu a predicat (asadar, nu avem nicio femeie in Evanghelii chemata de Iisus la harul predicarii, al preotiei)
|
Argumentul este al tau sau al preotilor si pastorilor de care ziceai ca s-ar mira?
Eu am aflat dedesubturi de la chiar cei implicati. Cand s-a trecut la votarea daca sa existe femei preoti/pastori la unele culte care acum au asa ceva, nu atat clerul masculin s-a opus cat laicii si mai ales femeile. Barbatii din cler dimpotriva, au fost ei cei care au recunoscut capacitatile colegelor lor femei ca altfel nu le-ar fi acceptat in veci. Opozitia puternica este mai ales in randul mirenelor si asta incerc mereu sa descopar: de ce? Explicatia data mie de preotul ortodox grec, care la fel mi-a zis ca pe el nu il deranjeaza sa aiba colege preot, mi se pare cea mai adevarata: el a zis ca femeile sunt mai narcisiste din cauza sensibilitatii lor mai mari si din cauza asta nu ar suporta o femeie deasupra lor. Din pacate asa este, narcisismul femeii deriva tocmai din sensibilitatea ei mereu lovita fara crutare sub diverse forme, si acest narcisim o face sa nu suporte femeile care sa le fie superioara, ar fi culmea umilintei pentru ele. Iar acest lucru se reflecta nu numai in biserica ci si la locul de munca. Si viceversa este valabila: acolo unde exista femei preot fara nici o lupta interna, nu sunt probleme nici la locul de munca cu rautatea feminina. Ori narcisismul unei femei se vede foarte repede cu ochiul liber...