View Single Post
Vechi 26.08.2011, 16:35:56
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Citat:
Īn prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul

Stiu si am acceptat aceasta "raspundere" atata vreme cat nu m-am prezentat cu vreun pseudonim. Totusi nu as fi asa sigur ca la adapostul "laicitatii" poti sa-ti dai cu parerea oricum si oricand, decat daca renunti la multe din principiile de baza ale unui om vertical si dornic de mantuire.

Ma iertati, am si eu o intrebare oarecum "paralela": ce ar trebui sa faca un om "vertical" daca constata ca institutia pe care o reprezinta sau profesia pe care o are nu mai este ceea ce se astepta el sa fie ? Sa renunte la ea, sa se reorienteze, sau sa devina un nou "Martin Luther"?
Imi cer iertare, dar... nu prea inteleg intrebarea, in contextul celor zise de mine! Daca v-am creat impresia ca ma plang de faptul ca sunt preot, trebuie sa va spun ca nu este asa. Raspunderea de care aminteam se refera la actiunile de pe forum, pentru ca in acest context era restul discutiei!

Daca insa va refereati nu la mine, ci la orice persoana care s-ar putea afla in situatia pe care o descrieti, imi vine greu sa dau un raspuns la modul general. Constiinta si ratiunea fiecarui om trebuiesc educate ca, in orice situatie, sa poata conlucra spre a alege cea mai buna solutie. Educarea aceasta insa poate fi un proces de lunga durata. Raspunsul concret, din partea mea, la intrebarea dumneavoastra este: nu stiu!

Si ca o completare "paralela": in ortodoxie nu exista reforma, ci doar ascultare in rugaciune si credinta, pana la mucenicie! Sa nu fiti tentat(a) sa ganditi ca asta este prostie, ori lasitate, ori necredinta, pana nu veti incerca sa faceti aceasta chiar dumneavoastra, insiva, caci ortodoxia se traieste, nu se filozofeaza, si cine nu o traieste nu va sti nicicand ce reprezinta cu adevarat!

Domnul cu noi, cu toti!
Reply With Quote