View Single Post
Vechi 27.08.2011, 13:19:39
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Prestiinta este diferita de predestinare. Prestiinta este desigur o invatatura ortodoxa, predestinarea nu.
Intr-adevar, Dumnezeu prestie tot ce se intampla in creatie, insa nu predestineaza omul sa mearga pe o directie, te poate ajuta sa alegi, insa nu-ti dicteaza ce sa alegi. Daca ti-ar dicta, inseamna ca n-ai avea libertatea de a alege si implicit nici nu ai putea fi judecat, doar nu tu ai decis. E un non-sens. De aceea cred ca protestantii vad in alt mod predestinarea, decat o intelegem noi, ar fi o viziune extrem de fatalista a vietii , noi am fi niste robotei teleghidati pe o tabla :) Mai degraba cred ca e prestiinta, adica Dumnezeu stie toate posibilitatile pe care omul le are sa se miste pe “tabla”, care combinari duc la mantuire, care la pierire,deci anticipeaza destinul oamenilor, anticipeaza ca unii vor reusi,iar altii nu, fixand(predestinand) astfel soarta omului in mintea Sa, insa nu o impune omului, nu-l pecetluieste cu un destin favorabil sau cu unul nefast, caci asta ar insemna sa-l transforme in acel robotel teleghidat. In fine, numai protestantii stiu ce cred ei cu adevarat, noi avem credinta noastra si e suficient.

Last edited by ioanna; 27.08.2011 at 13:26:52.
Reply With Quote