Citat:
Īn prealabil postat de ioanna
e gratis diavolii sunt cel mai bun model de altruism pentru om, doar ei se ajuta gratuit reciproc pentru a-si indeplini obiectivul, oamenii o fac mai rar. Stii ce mi se pare usor amuzant la Biserica ortodoxa pe stil vechi ( n-am nimic cu oamenii in sine) ? Ca l-au facut Sfant pe cel care a decis sa formeze aceasta biserica, cel care s-a razvratit si a dezbinat lumea a fost canonizat.
|
Excelenta remarca dvs., stimata doamna. Da, daca am avea macar a milioana parte din ravna demonilor, dar pe invers, ne-am fi mantuit demult. Toti. In alta ordine de idei, pai e normal sa fie subiectivismul la putere in astfel de organizatii dubioase. Ceva gen cultul marilor Marx, Engels, Lenin, Stalin, intemeietorii Comunismului... Subiectivism si aderenta emotionala umane de doi bani...Aparent, e bine sa tii cu "ai tai" si credinta lor, dar nu..intotdeuana si cu orice pret... Mai si gandim...e ceea ce parintii Bisericii numeau discarnamant sau darul deosebirii duhurilor. Normal ca intemeietorul e venerat de gasca, pardon, biserica...