View Single Post
Vechi 27.08.2011, 22:21:27
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
2. Din ce biserica sau grupare mai bine zis faceti parte?
Din cate stiu, Biserica Ortodoxa Romana de Rasarit (sau de stil vechi), nu e recunoscuta ca si cult religios, ci e considerata o asociatie religioasa, asa cum sunt multe altele. Nici nu stiu daca cei care frecventeaza acesta biserica cunosc situatia reala. Moldovenii sunt in general oameni credinciosi, care merg la biserica, dar care, din pacate, se lasa usor angrenati in tot felul de asociatii pretins ortodoxe (nu ma refer la BORsv). In Moldova mai exista o "biserica" ortodoxa, cea care-si spune Biserica Secreta a Maicii Domnului, aparuta mai recent, care la randul ei are o ierarhie proprie, inclusiv patriarh si femei in sacerdotiul ordinului. Daca Gligherie Tanase a putut sa-si faca o biserica in 1924, de ce n-ar putea si altii,nu? Bineinteles ca si patriarhul si preotii acestei '" biserici" ortodoxe spun exact acelasi lucru ca si cz4000: "am ales comuniunea cu Dumnezeu, in detrimentul comuniunii cu semenii, in spiritul si litera invataturii ortodoxe, asa cum au facut toti sfintii lui Dumnezeu de la inceputul Lumii". Fara indoiala ei sunt ortodocsi, iar noi nu :) si mai exista si alte asociatii religioase in zona Moldovei... indubitabil adevarati, nu schismatici ca noi.

Citat:
Insa pot si eu sa spun doar atat. Faceti cum credeti de cuviinta. Mantuirea nu este obligatorie.
Bun sfat :) Dumnezeu sa ne dea intelepciune la toti!

Last edited by ioanna; 27.08.2011 at 22:48:36.