Citat:
În prealabil postat de delia31
Pana n-au napadit sectele, Badea Gheorghe stia smerit ca-i prost dar avea evlavie la Maica Domnului si nu se apuca sa faca exegeze care-l depasesc. Stia ca in mintea lui de cioban la oi, nu incape rational Neincaputul, necum sa-si explice el, de capul lui ingust, cum e cu taina kenozei.
|
No offence, dar cine îmi derulează de câteva zile încoace cearșafuri întregi de exegeze privitoare la kenoză? Cine încearcă inutil pe două topice să-mi explice inexplicabilul, cine-mi destănuie didactic Taina Universului - Taină care și pentru marele apostol Pavel era o TAINĂ!
"
Și fără îndoială, mare este taina evlaviei. „Cel Ce a fost arătat în trup, a fost dovedit drept prin Duhul, a fost văzut de îngeri, a fost predicat printre neamuri, a fost crezut în lume, a fost luat în slavă." (
1 Tim.3,16 - versiunea NTR)
Atât eu, cât mai ales fr. Grasu încearcă să evite amănuntele legate de această chestiune,
căci este o Taină... nu putem explica Taina lui Dumnezeu, Taina evlaviei, Taina Credinței, Taina Întrupării, nu știu cum s-o mai numesc... Dar poate greșesc, poate tu ai o revelație în plus, poate ești în măsură să ne administrezi o Taină pe care Biserica Ortodoxă n-a binevoit s-o îndosarieze în cele 7 Mistere ale ei...
Citat:
În prealabil postat de delia31
Chiar mai rau!  Sunt un cosmar  , dar numai cu cei care o hulesc pe Maica Domnului
|
Într-adevăr ești de groază! Ai putea măcar să renunți la limbajul forestier... bine cel puțin că n-ai adăugat "
cei înșelați de draci".