În prealabil postat de mihailt
Mai frate eu am pus 4 linkuri la aceeasi pericopa evanghelica,de la BOR (adica ziarul lumina),de la un frate postata aceeasi pericopa evanghelica pe acest forum,de la mrea Adormirii Maicii Domnului de tine de BOSV si de la BO Greaca din SUA,cu aceeasi pericopa evanghelica.
Era ce au inselat duhurile rele pe fratia ta sa interpretezi in stil catolicesco-judaicesc ,in legatura cu "aruncarea cu anateme".
Mai anume de la Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Apostol si Evanghelist Matei,capitolul 18,versetul 18,care e inclus la acea pericopa evanghelica,data in acele linkuri diferite.
Respectiva pericopa,e citata de la 3 Biserici ortodoxe diferite,doua pe stil nou:
adica BOR si BO Greaca si de la una care nu e in comuniune cu BOR si BO Greaca adica BOSV - pentru a fi clar ca acea pericopa asa se citeste peste tot in Biserica.
Din respectiva pericopa se poate observa vorbeste de legaturile care omul le poate pune asupra sa,prin tinerea urii,a supararii fata de altii si care raman si pe lumea celalta,daca omul nu iarta pe cei care i-au gresit.
S-a mai pus si un link,unde se vede cum dracii inseala pe cei din BC sa arunce literal cu anateme,folosind ca justificare acel verset Sfanta Evanghelie care precum se vede e gresit inteles (in BC).
Referitor la ce zici fratia ta,ca "eretici gresesc lui Dumnezeu" aceasta e o alta absurditate,pe care dracii inseala pe fratia ta sa o zici in stil judaico-catolic.
Iata ce zice in VT Duhul Sfant prin gura lui Elihu,care corespunde cu invatatura crestin ortodoxa despre pacat:
"6.Dacă păcătuiești, ce rău îi faci lui Dumnezeu și dacă păcatele tale sunt numeroase, ce-I strică Lui?
7.Dacă ești drept, ce dar Îi faci sau ce primește El din mâna ta?
8.Răutatea ta poate să strice unui om ca și tine, dreptatea ta să folosească celui ce este ca și tine născut din om."
(Sfanta Scriptura,cartea lui Iov,capitolul 35)
Daca Sfantul prooroc David zice "Tie unuia am gresit si rau inaintea Ta am facut" aceasta se intelege din Sfanta Scriptura - la Sfintele Evanghelii unde Dumnezeu Iisus Hristos zice,la predica referitoare la Judecata de apoi,ca faptele bune facute asupra altora se vor considera ca facute lui Dumnezeu Iisus Hristos,iar faptele bune nefacute asupra altora,vor fi considerate ca nefacute lui Dumnezeu Iisus Hristos.
Sfintii Parinti au aratat acele invataturi (erezii) ca otravitoare de suflet,ca sa pazeasca crestinii sa nu le urmeze,precum doctorul spune ca o anumita boala e letala.
Iar pe aceia care erau inselati de draci sa creada asa,au aratat ca sunt despartiti de Dumnezeu,iar nu ca Sfintii Parinti au despartit pe aceia de Dumnezeu zicand "anatema".
Deci dracii inseala pe fratia ta sa talcuiesti aceasta in stil catolico-judaicesc (despre anateme).
|