View Single Post
Vechi 20.08.2007, 09:39:39
ancah
Guest

Implicit

Veilur, intamplarile zilnice sunt lectii din care invatm ceva despre noi. Nu intamplator ne intalnim cu o persoana sau alta, caci acestea au un rol , chiar si numai trecator, in mantuirea noastra. Cei care nu au nici un rol nici nu au spatiu in viata noastra. Astfel m-am obisnuit sa-mi analizez ziua cu cele pe care le ofera si se intampla, si reusesc, ce-i drept destul de rar, sa recunosc o lectie chiar in momentul in care mi se "serveste" si sa actionez asa cum trebuie. De cele mai multe ori, din cauza repeziciunii cu care vin aceste "lectii" nu apuc decat dupa aceea sa recunosc in acea persoana ostila sau binevoitoare pe invatatorul meu. Am aflat ca fiecare lectie e urmata de 7 examene, in care dovedim daca am inteles lectia; si cand zici acum gata, am invatat, mai vine un examen, care te ia prin surprindere si pe care nu e sigur ca-l iei. Daca urmaresti acest lucru viata devine palpitanta prin ea insasi.

In ceea ce priveste mandria, ea se retrage ca melcul in cochilie si asteapta prilej de a se manifesta. Dar si in aceasta privinta e buna observarea reactiilor noastre mai ales in situatii neprielnice si identificare adevaratului motiv pentru care facem, zicem sau gandim un lucru. Madria nu e facuta din materie grosiera ci din particule foarte fine si de aceea e necesar a ne privi cu lupa.

Sa ma ierte cei, care au capatat o alta experienta in lupta cu pacatele.
Reply With Quote