View Single Post
Vechi 28.08.2011, 17:32:55
Profetul_getodac's Avatar
Profetul_getodac Profetul_getodac is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.06.2009
Locație: Within my heart
Religia: Ortodox
Implicit Pustnicii de pe langa Montreal

Andreicozia, nu stiu de ce unele persoane simt nevoia sa deformeze realitatea. Pustnicii din padurea de langa Montreal despre care prietenii tai ti-au vorbit nu sunt pustnici ci calugari ortodocsi vietuind in "casuta de lemn", mai exact manastirea ortodoxa "Monastère de la Protection-de-la-Mère-de-Dieu" (nu stiu de ce au numit-o manastire si nu schit, acolo fiind doar doi vietuitori...un canadian-francez si un roman). Este vorba de o manastire ortodoxa romana, parintele Cyril (canadian-francez) fiind un indragostit de crestinismul oriental, convertit evident la ortodoxie. L-am cunoscut personal, un om bland, mic de statura, bucuros sa-ti raspunda oricand la intrebari. Este un loc frumos, retras, in vastele paduri ale regiunii Laurentides (Quebec).
Ma rog, ceea ce doream sa scot in evidenta, dupa umila mea parere, este faptul ca pustnicii ar trebui lasati, linistiti, sa-si traiasca viata retrasa de lume fara sa fie asaltati de turisti, cautatori de senzational, etc. Banuiesc ca daca nu ar fi dorit linistea, ar fi ramas in viata de obste care iti ofera totusi o anumita siguranta.
Doamne-ajuta