View Single Post
Vechi 28.08.2011, 21:26:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Wikipedia nu e o sursa de incredere, are mai degraba un rol informativ.Mi-e greu sa cred ca protestantii spun, de exemplu:
Alegerea din veșnicie a lui Dumnezeu a celor pe care îi va atrage la sine nu e bazată pe prevederea virtuții, meritului sau credinței persoanelor pe care le alege, ci bazată necondiționat în propria îndurare după bunul plac al voi Sale si numai a voi Sale.

Eu sunt ortodoxa si nu cred in predestinare, insa admit ca s-ar putea ca ei sa se raporteze in alt mod la predestinare decat o facem noi, pentru ei acest termen sa aiba o acceptiune mai larga.
Nu trebuie sa crezi, asa este. crezi ca degeaba spun BO si sfintii ca adevarul e in BO? Ar trebui sa dam mai mult credit BO si sa nu mai punem la indoiala daca nu se insala, daca nu a inteles gresit ce spun alte culte, daca si alte culte au acelasi adevar.
Nu, in BO toate dogmele sunt perfect, adevarate. Orice mica eroare de la alte culte e contradictorie si produce o bulversare a intregii inavaturi. Uite de exemplu mica deosebire "de la Fiul purcede" de la catolici, poti citi explicatiile si contradictiile produse in topicul despre Filioque, conduce ori la faptul ca exista doar o Persoana, nu Sfanta Treime (modalism), ori la faptul ca Duhul Sfant nu e Dumnezeu (pneumatomahie).
Reply With Quote