Citat:
În prealabil postat de ory
rebellul007,m-ai provocat....dar nu-ti voi raspunde si nici nu-ti voi argumenta!!!
Ramai si tu exact ceea ce-am spus eu mai sus,un crestin care se complace in "teorii si iar teorii",frumoase,de altfel,realitatea,insa,este mult mai profunda si mai dezastruoasa.Oricum,pretindeti mereu una si alta,ignorand TOTAL faptul ca exista o societate si noi Toti facem parte din ea.Ceea ce indemni tu,nu este sa nu mai judecam calugarii,ci sa inchidem ochii la copii de langa noi,furati de cugete trecatoare sa-si schimbe viata,pentru desavarsire,cica,dupa care ajunng sa-si piarda sensul dar si posibilitatile sociale,fiindca,crede-ma doar,90%dintre calugari sunt responsabli de calugaria pe care o primesc,si toti atatia duhovnici sunt responsabili ca o daruiesc,pun accent mai ales pe responsabilitatea de-a percepe cu adevarat sensul crestinesc al calugariei,sens ce trebuie sa vina din duh...si-aici ajung la MAREA GRESEALA ce se savarseste prin primirea in manastire a copiilor care habar nu au ce lume au lepadat,habar nu au daca au lepadat cu-adevarat acea lume.
|
din nou te rog sa ma ierti pentruca te-am provocat. si observ ca te precipiti cand scrii. sunt lucruri mult mai grave ca acestea ory. tu nu citesti ce scriu marii parinti? parintele paisie oare si-a batut gura degeaba? e clar ca vin vremuri cand vor umbla lupii cu blana de oaie. si care crezi ca e haina aceasta daca nu rasa calugarului... nu cred ca ai ce face ory. din pacate. pentru ca lupta e mai presus de gandirile si viziunile noastre. nu trebuie sa primesti ceea ce iti spun ca pe un afront desi am fost cam dur in primul mesaj si te rog sa ma ierti pentru asta. vin vremurile din urma ory si trebuie sa fim atenti mai mult la noi. pastreaza-ti energia pentru tine. sunt sigur ca o faci din spirit bun si crezi ca ai dreptate in ceea ce spui. insa sunt lucruri mai presus de intelegerea noastra ory. lucruri pe care nici nu le vom intelege si nu faci decat sa te risipesti intrand in amanunte. toate se intampla cu voia si din iconomia Domnului. vin vremuri mucenicesti. curand si noi o sa fim obligati sa ne lepadam de Hristos pentru ca asa trebuie, asa cere UE sau pentru ca se tinde spre universalizarea religiei. crede-ma cand iti spun. sunt lucruri mai grave decat faptul ca multi tineri intra si ies din manastire ca dintr-un supermarket. e trist dar adevarat.
chiar imi doresc sa nu te supar. si sa intelegi cum gandesc.
la ce ispite sunt in lume e si greu sa mai ajungi la un grad inalt de sfintenie chiar si in manastire. cand parintii ne spun sa avem grija cum ne imbracam si cum ne purtam cand vizitam manastirea noi ce facem? vin fetele cu fuste cat mai scurte, decoltee pana in buric si vopsite ca niste papagali. si cand le atragi atentia ca ii pot sminti pe calugarii mai tineri ce raspund. pai sa-si vada de ale lor. de ce se uita daca nu au voie. cand sunt atatea ispite in lume si discoteca se aude dincolo de zidurile manastirii cum vrei sa avem monahi buni? credinta a slabit, parintii duhovnicesti au ramas putini, duhul din manastire se subtiaza... sfarsitul e pe aproape. si NOI trebuie sa ne pregatim. nu mai avem timp pentru ei. gandeste-te la pilda cu cele 10 fecioare. pai daca noi ne ingrijim de cele nebune ce ne facem daca ne prinde nunta de partea gresita a portii pentru ca ne-am ingrijit prea mult de "nebunia" lor?
una peste alta ory. n-am nimic cu tine si sper sa intelegi asta.
iarta-ma si Doamne ajuta!