Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
Sunteti un al doilea Urmuz, va felicit! Sincer, literatura mai buna in stil urmuzian, in afara de postarile dvs., nu am mai citit. Pacat ca secta din care faceti din pacate parte nu e asa agreabila ca dvs. Ca sa nu mai vorbesc de faptul evident ca e...eretica.
|
Că zici tu, păi tu zici, tu crezi, tu te autoosândești, și tu o să te cerți nu cu mine ci cu tine...
Eu nu sunt vrednic să le dezleg încălțămintea picioarelor, dar tu aruncă cu pietre și cu vorbe scrâșnite și cu priviri semețe și cu scârbe, că doar ce poate face omul învârtoșat altceva?..
Dar nu-ți mai fă dragule rău, te rog frumos nu-ți fă păcate și nu te condamna ci ai milă de Dumnezeul din tine ca să nu-l bagi în păcate de moarte sau din cele împotriva Duhului sfânt ori din alea care strigă la Cer... Ai milă de El și de tine... iată deci că eu nu mă urmuz și nu mă amuz ci-L plâng pe Domnul din tine, căci vrei musai ca să-i strici Templul, vrei să mergi la pierzare.
Nu-i bai că-L faci pe Domnul sectă și eretic și altele... că și părinții noștrii și frații noștrii tot așa L-au batjocurit... dar măcar lasă-ți și clipe ca să răsuflii și numără până la zece și nu te lăsa atras de satana ca să lovești în țepușe pentru ca să nu orbești și tu... Căci e păcat de ochișorii suflețelului tău, Mopsule dragă ca să cazi în judecată, e păcat și trist și pentru tine și pentru mine.
Dar hai ia spune la nenea, cine ți-a format ție părerile tale atât de înțelepre? Spune cine ca să-l zic eu la Tata. Că știu că nu ești tu de vină... ci tu ești doar un amăgit frumos și serios. Care iată vrei să ajungi și mare cavaler... ca să duci tu lupta în locul mândracului... ce-și caută unelțici. Te-o fi găsit pe tine de fraier?
Hai spune de ce brusc ai scuipat din guriță sectă și ereticuri? De ce ai scuipat sarcasm și urâciune despre ei? Ce ți-au făcut ei ție dragul meu? Cine te-a frustat atât de rău încât să găsești vinovați pe oițele cele pierdute dar care au fost găsite de Dumnezeu și duse la staul? Cine te-a ofticat oare?
Și eu nu am trecut niciodată pe la Glodeni Pucioasa... dar sunt un foarte mare pucios, dar așa, doar de la distanță, în Duh, în Suflet, căci sunt muradar... și nu știu cum e pe acolo... dar poate ai fost dumneata și-mi povestești și mie... dacă știi ceva, o mărturie cât de mică, aș fii încântat să aflu ca să mă îndulcesc de Dumnezeu, că poate o să mă curăț de înțelepcimă și înțețelepră și înțelene.