Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu
Am citit undeva si eram curios daca chiar ei vor fi.
|
Am citit si eu unele profetii ruse in legatura cu Enoh si Ilie. Unele nu mentioneaza nimic despre omorirea lor ci despre succesul lor mediatic ca recunoastere si lupta spirituala iar altele ii asociaza cu cei doi trimisi sa propovaduiasca. Insa in legatura cu eventuale amanunte ale activitatii lor exista doar revelatii care nu vb despre ambii ca de niste frati nedestpartiti (Enoh si Ilie) ci mai degraba despre fiecare in parte.
Deci avem mai mlte posibilitati de interpretare :
-pot fi cei doi martori omoriti dupa un succes mediatic chiar si numai local
-in caz ca nu sint ei cei doi martori se poate vorbi de 4 persoane diferite
-pot fi 4 persoane dar sa fie tot ei 2 veniti in doua rinduri.
faptul ca cineva ii omoara cu incuvintarea populatiei inseamna ca :
-nimeni nu i-a vazut coborind din cer, nimeni nu banuie ce rang poarta legat de identitatea lor spirituala.
-in momentul mortii nu (mai) au destula autoritate dogmatica in ochii oamenilor carora initial ei le propovaduiesc timp de 3 ani de zile.
Autoritatea unuia dintre ei despre care vorbeam suna cam in felul urmator: " El se va afla in fruntea Bisericii si de acolo cu mare putere se va lupta cu vladicii cei inversunati care se opun adevaratei credinte si la sfirsit ii va invinge."
Vladicii fiind diaconii si preotii de tara. De aici intelegem o lupta ideologica si cel mai probabil o schimbare a unor elemente doctrinare in legatura cu care vladicii nu sint de acord devenind astfel coalizati impotriva conducerii.
-desigur nu este vorba despre faptul ca sinodul ar fi minoritar ci mai degraba vladicii respectivi -pentru ca alte fraze arata ca biserica rusa se va despica in doua de git in jos deci o pare vor urma capul bisericii si adevarata credinta altii nu vor urma conducerea insa in ochii mirenilor din propriile parohii probabil ca inca vor mai avea autoritate ideologica.