View Single Post
Vechi 29.08.2011, 14:59:40
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Deja incepti sa te martirizezi ...
Nu mă martirizez. :) Mă întrebam ce se poate înțelege prin expresia "ipocrizie creștină", în condițiile în care creștinii de pe forum își exprimă în mod deschis convingerile religioase, fără reticență, argumentându-și ideile. Ipocrizia - faptă opusă moralei creștine, așa cum am mai spus - presupune o atitudine duplicitară, nesinceră, inconsecventă; or creștinii de pe forum, în discuțiile cu cei de alte credințe, nu își ascund scopul și convingerile, nu disimulează, ci spun deschis ceea ce cred. De ipocrizie ar putea fi acuzați cei care, crezând într-o anumită ideologie (de exemplu, într-o ideologie politică), se prefac a fi ceea ce nu sunt, cu scopul de a-și manipula interlocutorii. Oare creștinii de pe forum se pot încadra în această categorie? Oare noi ne prefacem că nu suntem creștini pentru ca, după aceea, să le inducem în minte interlocutorilor, prin nu știu ce metode de manipulare, dogmele noastre? Nicidecum, ci spunem direct ceea ce credem și aducem în sprijinul credinței noastre doar argumente raționale, teologice, filosofice și științifice.
Din acest motiv, consider că expresia malițioasă "ipocrizie creștină" ar trebui să lipsească din discuțiile noastre... așa cum nici noi, creștinii, nu ne declarăm "scârbiți de ipocrizia ateistă". :) N-ar fi mai frumos să purtăm un dialog plăcut, adresându-ne unii altora doar cuvinte prietenoase, chiar și atunci când convingerile noastre sunt contradictorii?
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca