View Single Post
Vechi 29.08.2011, 19:35:20
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alina.elie Vezi mesajul
pentru ca el nu se caieste, pentru ca el nu considera ca ceea ce face e un pacat...
te caiesti tu si pentru el. Oare Dumnezeu nu stie inima omului? Oare Dumnezeu nu cunoaste situatia ta?

Te rog nu pica in ispita sa nu mergi la Taina Sfintei Spovedanii, gandindu-te ca nu te poti opri de la pacat din cauza ca el nu vrea sa se pocaiasca. Spovedeste-te si roaga-l pe Hristos sa te ajute sa nu mai pacatuiti si Dumnezeu stie EL cum sa va ajute... nu trebuie sa ii spunem noi cum. Noi trebuie doar sa ne dorim pocainta, sa dorim izbavirea din robia patimilor si a pacatelor, sa ne Spovedim.

Citat:
si singura nu pot face asta... nu pot spune: eu aleg sa merg pe calea Domnului
Bineinteles ca nu. Sunteti casatoriti si amandoi sunteti una, insa pocainta ta si rugaciunea ta pot mantui intreaga familie (o pot dezlega de robia pacatului). O spune clar Sfantul Pavel in I Corinteni cap 7.

Citat:
pe cand el ma considera dementa si eu o sa gandesc: ok, o sa vina ziua judecatii si vei plati pentru toate si pentru faptul ca nu m-ai inteles si nu ai ramas langa mine dpdv trupesc...
Daca faci totul dupa randuiala Bisericii nu poate fi vorba de "dementa". Biserica Ortodoxa recomanda cumpatarea in viata sexuala de familie, adica "nici abuzul nici refuzul". Posturile sunt binevenite din toate punctele de vedere.

Perversiunile sexuale distrug psihicul uman si sunt cale sigura care dezumanizare si robia trupului si a mortii.

Citat:
din afara, da, e foarte usor sa judeci si sa spui ca toate au o solutie... eu nu vorbesc despre copilul meu aici, caruia in loc de ciocolata ii poti da o bucatica de placinta.. eu vorbesc despre un barbat cu dorinte, care sigur nu va fi alaturi de schimbarea mea.. nu e mai deloc credincios si toata viata a pacatuit si va pacatui... ca acum m-am trezit eu la realitate si am inceput sa vad totul cu alti ochi, e cu totul altceva dar eu traiesc cu el si va spun ca e imposibil :D
Te rog sa nu ma intelegi gresit. Nu judec pe nimeni, sunt prea ocupat sa ma judec pe mine si sa vad barna din ochiul meu... nu am timp sa vad paiul din ochiul tau :)
Eu incerc doar sa te indrum catre Biserica, catre Sfintele Taine... caci daca din punctul tau de vedere este imposibila iesirea din situatia ta, doresc sa te asigur ca "LA DUMNEZEU TOATE SUNT CU PUTINTA" (Luca 1,37,43) deci mai putem spune ca nu poate EL "rezolva" probleme noastre?

Last edited by Eugen7; 29.08.2011 at 19:37:55.